Sorsdöntő vasárnap

BAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZSBAJZÁT RAFAEL, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék
Kikapott az Eger a Sibeniktől (9–8), így a vasárnapi Barcelona elleni mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Két meccs várt szombaton a há zigazda Egerre, ám mindenki tisztában volt vele, a délelőtti, Kassa elleni parti csak a szükséges rossz, csak az volt a fontos, hogy játékosok győzelemmel tudják le a mérkőzést, és készüljenek az esti, a horvát Sibenik elleni találkozóra. Miután a Sibenik legyőzte a spanyol Barcelonát, az első esti meccsen pedig az addig jól teljesítő Nagyvárad kikapott a nyeretlen Kassától, Gerendás György együttese a csoportelsőségért szállt vízbe a horvátok ellen, akiknek kapujában a Pekingben ezüstérmet szerző amerikai Merill Moses lábtempózott.

Sibenik szép dalmát város az Adriai-tenger partján, Egerben pedig egy legyőzendő ellenfél. Az első három fordulóban, ha nem is könnyen, de mindhárom ellenfelét két vállra fektették Mosesék, miközben Gerendás György csapata a Nagyvárad elleni pontvesztést követően javuló formát mutatott. Végig kemény, izgalmas mérkőzésen 8–6-ig az egrieknél volt az előny, de a zónázó Sibenik rendre felzárkózott, főként a négygólos Edi Brkic révén. Az Egerben fantasztikus formában játszó Varga II Zsolt négyszer volt eredményes. Öt perccel a vége előtt már győztesnek látszott az Eger, ezt követően sorozatban négy előnyt kapott a Sibenik. Ráadásul a kiállított Hárai után Feltham, Binder és Varga is kipontozódott. A lehetőséget maximálisan kihasználták a horvátok, és mínusz kettőről fordították meg a találkozót. Az Eger vasárnap a spanyol Barcelona ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

Az F-csoportban Herceg Noviban a pénteken lapzártánk után véget érő Volgográd– Ethnikosz meccsen (15–2) biztossá vált, hogy a DominoHonvéd már nem folytathatja az Euroligában. A Kőér utcaiak szombaton nyeretlen ukrán Mariupollal mérkőztek, s Szivós Márton, illetve Vindisch Ferenc vezérletével négyszer annyi gólt lőttek, mint a rivális. A balkezes román Andrei Iosep és a center Matajsz Márk sérülés miatt nem kapott lehetőséget a találkozón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik