Elég lehet az előny

ZSIGRI ZSUZSAZSIGRI ZSUZSA
Vágólapra másolva!
2008.10.12. 02:00
Címkék
A PLER fiataljai lelkes, jó játékkal és bravúros győzelemmel szolgáltak a szombati kupameccsen. A hatgólos előny talán elegendő lesz a továbbjutáshoz a szombati, törökországi visszavágón.

A Tatabánya elleni bajnoki találkozón megsérült a Tromos kulcsjátékosa, Lendvay Péter és a fiatal átlövő, Füleki Áron. Ezért Nagy Károly edzőnek jelentős szerkezeti átalakításokat kellett végrehajtania csapatán, és a fiatal játékosaira a megszokottnál felelősségteljesebb feladatokat osztott.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a vendégek többnyire átlövésből, míg a PLER lerohanásból szerezte góljait. Az összecsapás első húsz percében a török együttes többet kezdeményezett, de két gólnál nagyobbra nem tudta növelni előnyét. A védekezésre alig ügyeltek a csapatok, szinte minden támadásból gól született. Várható volt, hogy amelyik csapatnál előbb javul a kapusteljesítmény és a védekezés, az kerekedhet ellenfele fölé.

A Mersin a tizedik, míg a PLER a 14. percben cserélt kapust. A hazaiaknál vált be jobban a csere. Paul Teodor a kötelező védések mellett bravúrokat is bemutatott. A 22. perctől a hazaiak védekezése is összeállt, Lékai Máté pedig szellemesen, nagy kedvvel irányított. Harsányi Gergely kihasználta remek fizikai adottságait, gyors, látványos gólokat lőtt. Korsós Ádám balátlövőként remekül használta ki lövőhelyzeteit, és hét góljával a mezőny egyik legeredményesebb játékosa volt. Balogh Zsolt ismét bizonyította, hogy klasszis átlövő a jobb oldalon.

A kiegyenlített első félidő után a másodikban a hazaiak kemény védekezése miatt többször jutottak emberelőnyhöz a vendégek. Harsányiék jól védekezték ki a hátrányokat, a PLER-ben továbbra is megbízható volt a kapusteljesítmény. A Tromos mind lerohanásból, mind a felállt védőfal ellen a törökök fölé kerekedett (32–26), Forgács Gyula helyzetfelismerése és rutinja két gólt eredményezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik