Az a nyerő, ha a hátvéd gólerős (folytatás)

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.09.22. 01:23
Címkék
A Soproni Liga 8. fordulójának záró mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban ezúttal az Újpest védelmét vettük górcső alá, már csak azért is, mert a lilák hátvédsora feltűnően gólerős az utóbbi fordulókban. Az Újpest hátsó alakzatának nagy szerepe van abban, hogy a lilák nyolc fordulót követően a tabella élén állnak.

megirigyelnék, egy előrefutás, egy gól. De a lilák védelme továbbra sem elégedett meg azzal, hogy lezárja a területeket a vendégek támadói elől, Josip Cutuk a 25. percben akkora gólt lőtt, hogy a kaposvári kapuban Kovács Zoltán attól félhetett leginkább, nehogy eltalálja az életerős lövést követően a labda.

És ha már az újpesti védők támadókedvével foglalkozunk, érdemes megemlíteni, hogy Mirszad Mijadinoszki az előző fordulóban, a REAC ellen is a kapuba talált, míg Josip Cutuk sorozatban harmadik bajnokiján szerzett gólt, ő a REAC elleni meccs előtt a Kecskemét hálóját is megrezegtette. És ha figyelembe vesszük, hogy a bosnyák védőnek az első félidőben még egy nagy gólszerzési lehetősége is volt, nyugodtan kijelenthetjük: hiába vannak a liláknak olyan támadói, mint Kabát Péter vagy Rajczi Péter, az igazi veszélyt ezúttal (is) a hátvédek jelentették az ellenfél kapujára.

A kapitális hiba után jött a laza emelés

Szentes Lázár egyébként irigylésre méltó helyzetben van, magyar szinten négy kiemelkedő képességű védőt küldhet pályára, ráadásul a középpályán is akad olyan játékos (Pollák Zoltán vagy a most még sérüléssel bajlódó Kincses Péter), aki szükség esetén hátrébb húzódhat egy sorral.

De hogy ne csak dicsérjük a védőket...

A második félidőben Lipták Zoltán óriásit hibázott a saját tizenhatosán belül, az időközben csereként beálló, szombaton a Kaposvár NB III-as csapatában két gólt is szerző Nemanja Nikolics pedig köszönte a hirtelen jött lehetőséget, és értékesítette a ziccert. Érdekes volt nézni Lipták Zoltán reakcióit, a 23 éves hátvéd hiába játszott addig magabiztosan, ennél a szituációnál mintha maga sem értette volna, miért állt meg. Mutogatott ugyan valamit a vele perlekedő társainak, de ésszerű magyarázata aligha lehetett arra, miért hagyta, hogy a kaposvári csatár megelőzze.

Sokat nem kellett ezen merengeni, ugyanis az újpesti hátvédek után villant egyet az egyik csatár is, Rajczi Péter szemfüles emelésével ismét két gól volt az Újpest előnye. Kétgólos előnyük tudatában a hazaiak a pálya középső részén nyugodtan járatták a labdát, a mélységből beinduló szélsők – Bori Gábor és Pollák Zoltán – amolyan lesz, ami lesz alapon szinte minden támadásnál beindultak.

Szentes Lázár ijedtsége: szétzilálódó hátsó sor

Az Újpest védői ekkor viszont már korántsem nyújtották azt az agilis játékot, amelyet az első félidőben láthattunk tőlük, sőt…

A találkozó hajrájában összehoztak egy újabb kaposvári gólt. Szentes Lázár egy pillanatra a fejéhez kapott, hiszen az első negyvenöt percben az önbizalomtól duzzadó csapatrész szinte szétzilálódott, és bizony volt olyan időszak, amikor a lila-fehér együttes tíz emberrel védekezett.

Sokan arra tippeltek, hogy meglepetésre kiegyenlít majd a Kaposvár, azonban a meglepetés elmaradt, bár kétségtelen, hogy egy összeszedettebb csapat élt volna a kínálkozó lehetőséggel.

Végül ha nehezen is, de kiizzadta az újabb győzelmet az Újpest, ami azt jelenti, hogy nyolc fordulót követően továbbra is a tabella élén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik