Elképesztő sorozat

A mérkőzésről tudósított: BORBÉLY KÁROLY, BORBOLA BENCEA mérkőzésről tudósított: BORBÉLY KÁROLY, BORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2008.09.14. 01:09
Címkék
Sorozatban hatodik alkalommal kapott ki a Siófok, és újra lőtt gól nélkül maradt Détári Lajos csapata. Holott helyzetekig eljutottak a vendégek, ám a Kecskemét jobban sáfárkodott lehetőségeivel, és könnyedén győzött.

Nem hittünk a szemünknek: magyar bajnoki jegyért kolduló szurkoló?

Pedig az őszies idő ellenére imitt-amott hiányos ruhába öltözött középkorú drukker nem szégyellte bevallani, nem futja a hétvégi szórakozásra, így rendhagyó módon próbálkozott, feketén fogó filctollal a következőt írta egy kartonpapírra: „Segítsenek, én is látni szeretném a Kecskemét harmadik győzelmét!”

Percek alatt összejött a legolcsóbb jegyhez szükséges ezer forint.

Aztán legközelebb a huszadik másodpercben dörzsöltük a szemünket, hiszen jóformán hatot sem passzoltak egymáshoz a labdarúgók, amikor Vladan Szavics az első lövésből a jobb alsó sarokba vágta a labdát. Nagyszerűen kezdett tehát a Kecskemét, így a vendégek egygólos hendikeppel vágtak neki a hátralévő nyolcvankilenc percnek.

Gyorsan kiderült az is, hogy a siófokiak Edouard Ndjodótól várták a megváltást, mivel a kéthetes szünet előtt a Honvédtól igazolt támadó rendre a leshatáron mozgott, és nem sok híja volt, hogy rövid időn belül egyenlítsenek a látogatók. Támadásban úgy tűnt, van fantázia a vendégek játékában, a védekezésben viszont így is sok volt a hiba: Détári Lajos nem győzte fogni a fejét, látva, hogy játékosai rendre milyen csúnyán alászaladnak a nagy szélben hosszabb röppályára álló labdának. A hazaiak továbbra is mezőnyfölényben maradtak, a fürge kecskeméti támadók többször is nehéz helyzetbe hozták a hórihorgas siófoki védőket, ám végül mégis úgy ballagtak a csapatok a szünetre, hogy a Kecskemét örülhetett a vezetésnek, mert a hazaiak a félidő hajrájában továbbra sem bírtak Edouard Ndjodóval, bár nem sokon múlott az egyenlítés.

Nem volt szerencséje a Siófoknak, a szünetben pályára küldött Montvai Tibor mindjárt első zicceréből a vendégkapuba talált. Egyre durvábban játszott a balatoni együttes, néha bizony csontzenétől volt hangos a pálya. A siófokiak még ekkor sem adták fel, Détári Lajos a 61. percben szerkezeti váltásra szánta el magát: az addigi egycsatáros rendszerből Fülöp Zoltán pályára küldésével nyomban kétékes lett. Hiába várt azonban a kedvező fordulatra a tréner, hátul óriási hibákat követett el csapata, így a kecskemétiek a második félidő közepétől már a közönségnek is játszhattak.

A Siófok egyre nagyobb bajba kerül, sorozatban hatodszor kapott ki, és sorozatban hatodszor nem rúgott gólt, míg a Kecskemét szépen gyűjtögeti a pontokat, és úgy tűnik, aligha lesznek kiesési gondjai.

Nem úgy, mint a siófokiaknak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik