Poroszkálás után roham

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.08.25. 01:31
Címkék
Csak megijesztette a ZTE a Honvédot a korai vezetésével, de végül a hazai együttes már az első félidőben eldöntötte a közepes színvonalú meccset. A lendületesebb kispestiek megérdemelték a sikert.

Supka Attila visszatért Kispestre. A Zalaegerszeg vezetőedzője a tavasszal még a Bozsik-stadionban dolgozott, azóta először volt vendég a Honvéd pályáján. Ráadásul a hazai kezdőegyüttesből csak Maróti Béla nem volt a játékosa a szakembernek. A fogadtatás azonban nem volt szép: a fanatikusok cirkalmas rigmussal fogadták Supka Attilát, akit 2007-ben a csapat Magyar Kupa-győzelme után még éltettek és a levegőbe dobáltak…

Változnak az érzelmek.

A lelátóról úgy tetszett, ez idegesíti a legkevésbé a zalai szakvezetőt. Sokkal inkább boszszantotta, hogy Waltner Róbert nem játszhatott. Az előző bajnokság gólkirálya már korábban is fájlalta a térdét, most már kezeltetnie kell, ezért kihagyta a kispesti meccset. Információink szerint futballista azt tervezte, hogy egy évet még külföldön szerepel, ám sérülése miatt erre minimális az esélye.

A vendégek a legjobb támadójuk nélkül is uralták az első húsz percet – a csatár helyett védő talált a kapuba –, ám hirtelen feltámadt a Honvéd, és semmissé tette a ZTE mezőnyfölényét. A kispestiek mintegy varázsütésre felgyorsultak, akaratosabbá váltak s ez elég is volt ahhoz, hogy átvegyék az irányítást, s még az első félidőben fordítsanak. Elképesztő, hogy a hazaiak egy félidőn belül milyen ingadozó teljesítményt nyújtottak…

A második félidő egészen más képet mutatott, mint az első, a Zalaegerszeg sokkal többet birtokolta a labdát. A vendégek leginkább a felezővonalnál vagy a Honvéd térfelén adogattak, de főleg csak oldalra vagy éppen hátra. Hiába volt a ZTE mezőnyfölényben, nem sokra ment vele, mert a hazai gárda – azután, hogy az első félidőben veszélyesen támadott – megmutatta, hogy fegyelmezetten tud védekezni. A Honvéd nem nagyon akart, a ZTE meg nem igazán tudott már változtatni a kialakult helyzeten.

Győzelmével a kispesti együttes felzárkózott az élmezőny mögé, megelőzte a Zalaegerszeget is, és jelezte, immár túl van a kezdeti botlásokon. A hárommecscses veretlenségi sorozat után elbukó ZTE viszont azt bizonyította, hogy ha nem játszik Waltner Róbert, veszélytelen a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik