Hajdu: „Szóltam neki, Anita, menj oda, be fogod lőni, és így is lett”

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 18:04
Női kézilabda-válogatottunk hatalmas csatában, 25–24-re legyőzte Németországot, mely után Tóth Tímea a csapat tartását emelte ki, Görbicz Anita pedig bevallotta, hogy egy perccel a vége előtt nem akarta elvállalni a sorsdöntő hétméterest, de végül Hajdu János szövetségi kapitány és Pálinger Katalin biztatására mégis megtette. Szerencsére, mert belőtte.
Íme a sorsdöntő hétméteres utáni pillanat
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Íme a sorsdöntő hétméteres utáni pillanat
Íme a sorsdöntő hétméteres utáni pillanat
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Íme a sorsdöntő hétméteres utáni pillanat

Hajdu János szerint kifejezetten jót tett a csapatnak, hogy állandóan hátrányban játszott, mert ez fokozta a harci kedvüket. A kapitány szerint az eddig kevesebbet játszók (Hornyák Ágnes és Szűcs Gabriella) is főszerepet kaptak, és megoldották feladatukat, valamint végre Tóth Tímea is BL-formában játszott.

A mindent eldöntő gólról (Görbicz Anita hétméteresből talált a német kapuba egy perccel a vége előtt) és az azt megelőző pillanatokról a következőt mondta Hajdu János:

„Görbicz a brazilok elleni meccs után is magát okolta az elvesztett pont miatt, ezért nem is akarta a végén újra ellőni a hetest. Szóltam neki, Anita, menj oda, be fogod lőni, és így is lett. Zseni. Kimondottan jó érzéssel tölt el, hogy ilyen mentalitással játszottak a lányok!”

Pálinger Katalin elmondta, hogy az eddig alkalmazott taktika – hogy a szélek felé terelik a német támadásokat – nem jött be, de ezt követően zártabbá vált a magyar csapat védekezése, és ő maga is elkapta a fonalat.

„Jót tett a csere és a szünet is, lehiggadtam, kitisztult a fejem. A végén megőriztük az előnyt emberhátrányban, nagyon boldog vagyok. Sok ilyen hőfokú meccs lesz még itt Pekingben, ebben biztos vagyok” – nyilatkozta a klasszis kapus.

A magyar csapat ezzel győzelemmel rosszabb gólkülönbséggel a harmadik helyen áll a csoportban, az ugyancsak öt pontos Dél-Korea és Oroszország mögött. Az utolsó két fordulóban éppen e csapatok ellen játszik Magyarország, azaz egymás között dönthetik el a csoport első három helyének a sorsát.

Itt megtekintheti a mérkőzésről szóló tudósításunkat.

A TELJES NYILATKOZATOK

Hajdu János: - Lehet, hogy furcsán hangzik, de kifejezetten jót tett a csapatnak, hogy állandóan hátrányban kézilabdázott. Jót tett, mert elképesztően fokozta a harci kedvet, alaposan felpörgette játékosainkat. Az eddig keveset játszó játékosaink is főszerepet kaptak, gondolok itt Hornyák Ágira vagy Szűcs Gabira, megoldották feladatukat. A kapuban talán korábban pihenőt adhattam volna Pálinger Katinak, akinek jót tett a padon töltött kis idő, majd a szünet is. Végre Tóth Tímea is BL-formában játszott, Görbicz Anita pedig ezúttal is extraklasszis teljesítményt nyújtott. Szegénynek sem volt a lelkén a kihagyott hetest követően, a brazilok elleni meccs után is magát okolta az elvesztett pont miatt, ezért nem is akarta a végén újra ellőni a hetest. Szóltam neki, Anita, menj oda, be fogod lőni, és így is lett. Zseni. Kimondottan jó érzéssel tölt el, hogy ilyen mentalitással játszottak a lányok!


Görbicz Anita: - Annyiszor kikaptunk már a németektől világversenyen, hogy ideje volt megmutatnunk, igazából melyik is a jobb csapat. A védekezést a második félidőben nagyon összeraktuk, Kati is hatalmas védésekkel tartotta a lelket a csapatan, nagyon boldog vagyok. Kétszer is talpra álltunk, ez nagy tett. A hetes a végén? Nem akartam elvállalni, bevallom. De Kati és a kapitány azt mondta, az enyém, és kész. Nagyon jól esett a bizalom, így könnyebb volt odaállni.


Pálinger Katalin: - Elnézést azoktól, akik kevésbé bírják a feszültséget, az izgalmakat – mosolygott. – Őrült egy meccs volt, amelyre kettőzött erővel álltunk oda, hallva a németek, elsősorban a kapitányuk lekezelő nyilatkozatait. A pályán adtunk méltó választ arra, milyen csapat is vagyunk. A védekezésünk a mérkőzés első felében azért tűnhetett kaotikusnak, mert a szélsők ellen nem tudtam mit tenni, így nagy lett az önbizalmuk, és megoldották a ziccereket. Az előző két meccsen is a taktika része volt, hogy a széleket adjuk fel, most nem jött be. Később aztán váltottunk, nagyon szorosan, jól, határozottan védekeztünk, nekem is sikerült elkapni a fonalat. Jót tett a csere és a szünet is, lehiggadtam, kitisztult a fejem. A végén megőriztük az előnyt emberhátrányban, nagyon boldog vagyok. Sok ilyen hőfokú meccs lesz még itt Pekingben, ebben biztos vagyok.


Tóth Tímea: - A tartásunkat emelném ki: kétszer is felálltunk mínusz öt gólról a rettegett németek ellen, ezt bátran nevezhetem parádés teljesítménynek. Kimondottan kemény meccs volt, de megérte küzdeni, ez a két pont még sokat hozhat a konyhára. Annak is örülök, hogy végre én is hozzá tudtam tenni valamit a csapat játékához, ennek erőt kell hogy adnia a folytatásra.


Ferling Bernadett: - A padon ülve láttam, mit kell majd bent játszani. Amikor lehetőséget kaptam, ezt próbáltam észben tartani. A csapat tartása örömmel tölt el, remélem, ez az igazi arcunk!

NŐI KÉZILABDA, B-CSOPORT

3. FORDULÓ
Magyarország–Németország 25–24 (12–14)
Magyar gólszerzők: Görbicz 9, Vérten 5, Tóth T. 4, Tomori 3, Ferling, Szamoránsky, Bódi, Hornyák
Német gólszerzők: Krause 9, Melbeck 4, Hering 3, Baumbach 3, Wörz 2, Jurack, Müller, Neukamp
Hétméteresek: 3/4, ill. 3/4
Kiállítások: 14, ill. 8 perc


A CSOPORTOK ÁLLÁSA

A-CSOPORT
1 Norvégia 3 3 0 0 96 59 6
2 Románia 3 3 0 0 99 65 6
3 Franciaország 3 2 0 1 79 73 4
4 Kína 3 1 0 2 75 88 2
5 Kazahsztán 3 0 0 3 56 87 0
6 Angola 3 0 0 3 62 95 0

B-CSOPORT
1 Dél-Korea 3 2 1 0 90 72 5
2 Oroszország 3 2 1 0 85 72 5
3 Magyarország 3 2 1 0 83 76 5
4 Németország 3 1 0 2 68 77 2
5 Brazília 3 0 1 2 69 80 1
6 Svédország 3 0 0 3 71 89 0

A TOVÁBBI PROGRAM

A-CSOPORT
Augusztus 15. Kazahsztán–Kína
Augusztus 15. Románia–Angola
Augusztus 15. Franciaország–Norvégia
Augusztus 17. Angola–Kazahsztán
Augusztus 17. Norvégia–Románia
Augusztus 17. Franciaország–Kína

B-CSOPORT
Augusztus 15. Brazília–Dél-Korea
Augusztus 15. Németország–Svédország
Augusztus 15. Magyarország–Oroszország
Augusztus 17. Svédország–Brazília
Augusztus 17. Oroszország–Németország
Augusztus 17. Magyarország–Dél-Korea
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik