A szerdai mérleg: Cseh és Mincza megtriplázta eddigi érmeink számát

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 22:08
Bár az aranyéremre továbbra is várnunk kell, mégsem lehetünk elégedetlenek a magyar sportolók szerdán mutatott teljesítményével. Cseh László újabb fantasztikus úszással már a második ezüstérmét szerezte meg, míg a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó harmadik olimpiai bronzmérkőzését már nem veszítette el, így éremmel búcsúzott utolsó olimpiájától. Birkózóink (Bácsi Péter és Lőrinc Tamás) vesztét a francia Guenot-testvérek okozták, míg súlyemelőnk, Baranyai János pekingi szereplésének egy nagyon csúnya – de a hírek szerint nem olyan súlyos – sérülés vetett véget.
Szerdai éremszerzőink: Cseh László és Mincza-Nébald Ildikó
Foró: MTI
Szerdai éremszerzőink: Cseh László és Mincza-Nébald Ildikó
Szerdai éremszerzőink: Cseh László és Mincza-Nébald Ildikó
Foró: MTI
Szerdai éremszerzőink: Cseh László és Mincza-Nébald Ildikó

A sportlövő Csonka Zsófia a 32. helyen végzett a női sportpisztolyosok 25 méteres számának selejtezőjében, ezzel nem került döntőbe.

Kötöttfogású birkózóink közül a 74 kg-ban induló Bácsi Péter jutott messzebb, de miután legyőzte az örmény Arszen Dzsulfalakjant és az orosz Varteresz Szamurgasevet, az elődöntőben kikapott a grúz Manucsar Kvirkeliától, így Christophe Guenot ellen mérkőzhetett a bronzéremért. A francia vitatható bírói döntéssel győzött, így Bácsi az ötödik helyen végzett.

A 66 kilósok mezőnyében Lőrincz Tamás első mérkőzésén megverte az örmény Amran Adikjant a másodikon azonban a francia Steeve Guenot (Christophe Guenot testvére) úgy nyert ellene, hogy egyetlen akciót sem tudott végigvinni. Lőrincz ezt követően a vigaszág első fordulójában is kikapott a kubai Alain Miliantól, így a nyolcadik lett.

Baranyai János még birkózóinknál is rosszabbul járt. A 77 kg-ban induló súlyemelőnk a szakítás során magabiztosan teljesítette a 140, majd a 145 kilogrammot is, ám a 148 kilós súllyal sajnos meggyűlt a baja. Az emelésnél nem bírta megtartani a tárcsákat, de nem engedte el, így maga mögé ejtette a súlyt, amely csúnyán kificamította a jobb könyökét, a rúd pedig éppen a hátára zuhant. Elsőre nagyon súlyos sérülésnek nézett ki, de később kiderült, hogy szerencsére nem olyan nagy a baj.

Ezt követően ismét Cseh Lászlóért izgulhattunk, nem hiába. A 400 m vegyesen eddigi egyetlen (ezüst)érmünket szerző úszónk ezúttal 200 m pillangón alkotott maradandót. Fantasztikus úszással a második helyen csapott célba, úgy, hogy a végén még a tizedik aranyérmét megszerző Michael Phelpst is megszorította.

A kedden olimpiai csúcsot úszó Gyurta Dániel az ötödik idővel jutott a 200 m mell döntőjébe, míg a délutáni előfutamokból csak Cseh László jutott tovább 200 m vegyesen.

Mészáros Anett két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen zárt a női cselgáncsozók 70 kg-os súlycsoportjában küzdelmében, miután a vigaszágon ipponnal kikapott az amerikai Ronda Rousey-tól.

Mincza-Nébald Ildikó révén megszerezte első érmét a magyar vívócsapat. Párbajtőrözőnk az elődöntőben a román Ana Maria Branzától 15–14-re kikapott, de a bronzmérkőzésen a kínai Li Na ellen 3–8-ról fordítva 15–11-re nyert. Mincza 2000-ben csapatban, míg 2004-ben egyéniben végzett a negyedik helyen, így ha valakinek, akkor neki már nagyon kijárt egy olimpiai érem, főleg annak fényében, hogy valószínűleg ez volt az utolsó ötkarikás szereplése.

Másik párbajtőrvívónk, Szász Emese a legjobb 16 között búcsúzott.

Bedák Pál már az első fordulóban kikapott a kazah Birzsan Zsakipovtól a 48 kilós ökölvívók között.

Befejezte pekingi szereplését a Szávay Ágnes, Arn Gréta teniszpárosunk is, amely a japán Morita Ajumi, Szugijama Ai duó ellen kapott ki 6:3, 6:3-ra.

Női vízilabdacsapatunk az utolsó pillanatokban mentette 7–7-es döntetlenre az Ausztrália elleni második csoportmérkőzését, míg női kézilabda-válogatottunk kétszer is felállt ötgólos hátrányából, hogy aztán egy góllal megverje a németeket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik