A második kísérlet (folytatás)

AMLER ZOLTÁN, BALLÓK CSILLAAMLER ZOLTÁN, BALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 01:04
Címkék
Kellő rutinnal felvértezve indulhat csatába Pekingben a női vízilabda-válogatott. Nem kérdés, athéni szereplését illik felülmúlnia – tippünk szerint alaposan felül is fogja!

csak Patiként becézett kapust éppen pihentetni kell, elvégre beugrása kész a korábban a világ legjobbjaként számon tartott Sós Ildikó is, akinek a gyermekszülések után sem koptak meg a reflexei, sőt!

„Két jó kapus, bízom bennük” – mondta róluk a kapitány. No igen, ahol nem más, mint a sydneyi legenda, Kósz Zoltán foglalkozik velük…

Mezőnyben az Itáliában profiskodók számítanak a legjobbaknak, közülük is kiemelkedik a Valkai Ágnes, Drávucz Rita duó. Mindkét hölgyet a világ topjátékosai közé sorolják, mindketten gyorsak, robbanékonyak, átlag feletti a lövőerejük, mindketten képesek a „meccsnyerő” szerepkör betöltésére. Az őket jól ismerők azt is tudják, hogy Ágnesben és Ritában is elmondhatatlan győzni akarás dolgozik!

Mint a többiekben persze. Stieber Mercedes rutinja, irányítókészsége, Pelle Anikó megbízhatósága, Kisteleki Dóra gyorsasága, jó értelemben vett pimaszsága, a két Krisztina, Zantleitner és Szremkó mérhetetlen küzdeni tudása, Primász Ágnes lövőkészsége, Györe Anett pontossága, Takács Orsolya ereje, Brávik Fruzsina frissessége (az Eb-csapatból kikerülő Bujka Barbarát váltotta) sokat hozhat a konyhára.

„A sok egyéniség, jó játékos önmagában viszont nem jelent egyet a jó csapattal – tette hozzá Godova Gábor, aki nem győzte az egész felkészülés alatt az egységet hangsúlyozni. – Ahhoz, hogy jól szerepeljünk, minden játékosnak, hangsúlyozom, mindenkinek alá kell vetnie magát a csapatérdeknek. Máskülönben kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket.”

Többek között a málagai kontinenstornán előforduló apróbb pengeváltásokra utalhatott a mester, ám részletekbe nem kívánt belemenni. Nagy bajokra azért nem kell gondolni, egyébként is, a jövő heti görögországi edzőtáborban alkalmuk lesz az utolsó simítások elvégésére. Aztán Pekingben tényleg következhet a második kísérlet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik