Lionel Messi az olimpián is varázsolhat az argentin csapatban

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 11:19
A 2004-ben Athénban diadalmaskodó, így a pekingi játékokra címvédőként utazó argentin labdarúgó-válogatott bombaerős kerettel vág neki a felkészülésnek. A legnagyobb név kétségkívül a Barcelona középpályása, Lionel Messi.
Messit az olimpián is nehéz lesz tartani
Fotó: MTI/EPA
Messit az olimpián is nehéz lesz tartani
Messit az olimpián is nehéz lesz tartani
Fotó: MTI/EPA
Messit az olimpián is nehéz lesz tartani

A katalán klub sztárján kívül szintén a 18-as utazó keret tagja a Liverpool középpályása, Javier Mascherano, a Real Madrid játékosa, Fernando Gago, a Boca Juniorsban szereplő Juan Román Riquelme, valamint az Atlético Madrid támadója, Sergio Agüero, tehát világklasszis futballistából nincs hiány.

Az olimpián három, 23 év feletti labdarúgó szerepelhet minden csapatban, s a gauchóknál Riquelme, Mascherano, illetve az Internazionale védője, Nicolás Burdisso számít kedvezményezettnek, ők hivatottak a rutint képviselni. Korábban a Bayern Münchennél légióskodó Martin Demichelis és a Deportivo La Corunában játszó Fabricio Coloccini neve is felmerült esetleges „túlkorosként", de őket végül klubjuk nem engedte el.

Sok meglepetés nincs az argentin keretben, talán az számít annak, hogy a Boca Juniors tehetséges védője, Fabián Monzón is a többiekkel tarthat.

Az olimpiai válogatott élére kinevezett szakember, Sergio Batista arra az esetre is gondolt, ha valamelyik játékosát sérülés érné a felkészülés során, ezért négy főt tartalékként jelölt: a liverpooli Emiliano Insúa, az Anderlechtben játszó Lucas Biglia és Nicolás Pareja, valamint a Napoli kapusa, Nicolas Navarro áll készenlétben.

Az argentin csapat július 29-én Japán válogatottjával vív felkészülési meccset.

A TELJES ARGENTIN KERET

Oscar Ustari Getafe
Sergio Romero Espanyol
Pablo Zabaleta Espanyol
Ezequiel Garay Racing Santander
Federico Fazio Sevilla
Nicolás Burdisso Internazionale
Fabián Monzón Boca Juniors
Fernando Gago Real Madrid
Ever Banega Valencia
Javier Mascherano Liverpool
Juan Román Riquelme Boca Juniors
Angel Di Maria Benfica
José Ernesto Sosa Bayern München
Diego Buonanotte River Plate
Lionel Messi Barcelona
Ezequiel Lavezzi Napoli
Lautaro Acosta Sevilla
Sergio Agüero Atlético Madrid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik