Guus Hiddink: „A spanyolok teljesen megérdemelték a győzelmet”

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 23:47
A vártnál simábban alakult a svájci-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság második elődöntője. A spanyol szövetségi kapitány, Luis Aragonés már a németek elleni döntőre készül a 3–0-ra megnyert találkozót követően, míg Guus Hiddink büszke bronzérmet szerző fiaira, és elismeri: ezen az estén a spanyolok megérdemelték a győzelmet.
Már áll Hiddink szobra
Fotó: MTI/EPA/STR
Már áll Hiddink szobra
Már áll Hiddink szobra
Fotó: MTI/EPA/STR
Már áll Hiddink szobra

INIESTA, A FINALISTA:

„Hihetetlen, hogy a döntőben vagyunk, természetesen azt a meccset is meg szeretnénk nyerni. A németek elleni döntő életem legnagyobb meccse lesz” – mondta a Barca klasszisa a meccs után.
„Egy nagyszerű spanyol csapat ellen veszítettünk. A hispánok nagyon jók voltak az egész mérkőzésen, kissé mégis csalódott vagyok az eredmény miatt” – ismerte el a hispán csapat meccsen nyújtott teljesítményét Guus Hiddink, az orosz válogatott szövetségi kapitánya.

„Büszke vagyok a csapatomra, csak dicsérni tudom a játékosaimat. Az ezen a tornán elért bronzérmünk hatalmas sikernek számít. A spanyolok teljesen megérdemelték a győzelmet” – tette hozzá a holland mester.

Kollégája, a torna előtt sokat kritizált, és szenilis vénembernek titulált Luis Aragonés érthető módon vidámabb volt, mint Hiddink.

„Nagyon nehéz volt számunkra az első félidő, de a másodikban már azt játszottuk, amire képesek vagyunk” – értékelt Aragonés, majd már a fináléval foglalkozott.

„A döntőbe jutottunk, de az ellenfelet Németországnak hívják majd. Nagy falat lesz számunkra” – mondta a spanyol szakember, aki hozzátette: bízik benne, hogy a mérkőzésen megsérülő David Villa felépül a mindent eldöntő találkozóra.

Erre, mármint a csatár felépülésére azonban nem sok esély van. Lecserélése után Villa leült a kispadra, s még csak ápolást sem kért a csapat orvosaitól. Ennek ellenére a spanyol Marca internetes oldalán megjelent információ szerint a Valencia csatára izomhúzódást szenvedett, és kénytelen lesz kihagyni a németek elleni meccset.

Mint ismert a bécsi elődöntőben a spanyol válogatott 0–0-s első félidőt követően 3–0-ra nyert az orosz csapat ellen, és jutott a Németorzság elleni, vasárnapi döntőbe.

A spanyol öröm érthető
Fotó: MTI
A spanyol öröm érthető
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik