Cruyff: Ez a csapat még nincs a csúcson, de eljuthat odáig

Vágólapra másolva!
2008.06.21. 13:16
Johann Cruyff szerint ez a holland csapat még közel sincs a csúcson, mert sok fiatal játékos alkotja, de ezen az Európa-bajnokságon eldőlhet, hogy valójában mire is lehetnek képesek ezek a futballisták. A korábbi háromszoros aranylabdás szerint a képességeik alapján nem okozhat gondot a hollandok számára Oroszország legyőzése.
Van der Vaart, Sneijder és Robben játéka lenyűgözi Cruyffot
Fotó: Action Images (archív)
Van der Vaart, Sneijder és Robben játéka lenyűgözi Cruyffot
Van der Vaart, Sneijder és Robben játéka lenyűgözi Cruyffot
Fotó: Action Images (archív)
Van der Vaart, Sneijder és Robben játéka lenyűgözi Cruyffot

„Marco van Basten csapatát jórészt 22 és 26 év közötti labdarúgók alkotják, akik ugyan remek futballisták, de még sokat fejlődhetnek” – kezdte az Európa-bajnokság hivatalos honlapjának adott nyilatkozatát Johann Cruyff.

„Ez az Európa-bajnokság egy remek alkalom ezeknek a futballistáknak, hogy megmutassák tudásukat a világnak – nyilatkozta Johann Cruyff. – Ha nézem Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, vagy Arjen Robben játékát, akkor azt látom, szinte bármire képesek.”

Az 1970-es évek holland legendája kiemelte, hogy a mostani csapat főképp a technikai képzettségének és óriási lelkesedésének köszönheti az eddigi jó eredményeket.

Johann Cruyff ugyanakkor hozzátette: nehéz mérkőzés lesz az oroszok elleni, mert az orosz bajnokság márciusban kezdődött, így elképzelhető, hogy erőnlétileg jobban bírják majd a meccset az orosz játékosok, mint a fárasztó európai szezont maguk mögött tudó hollandok. (Cruyff szavait alátámaszthatja az a tény is, hogy az orosz középpályás Szeregej Szemak futotta a legtöbbet a csoportmeccsek során. A középpályás 35 kilométert tett meg a három meccsen!)

Arról nem is beszélve, hogy az oroszok holland szövetségi kapitánya, Guus Hiddink nagyon jól ismeri Marco van Basten csapatát, tisztában van az oranje erősségeivel, de a gyengéivel is!

Ennek ellenére Cruyff úgy gondolja, hogy ha a holland válogatott tudásának megfelelően játszik Oroszország ellen, akkor nem okozhat gondot a továbbjutás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik