A lengyel válogatott megmérettetett és könnyűnek találtatott

Vágólapra másolva!
2008.06.17. 00:18
A B-csoport zárófordulójában a továbbjutásért játszó Lengyelország 1–0-ra kikapott a legjobb nyolc közötti helyét már korábban kiérdemlő Horvátországtól. A nem éppen magas színvonalú mérkőzés egyetlen gólját Ivan Klasnic szerezte: a második veseátültetése után visszatérő csatár először kapott lehetőséget az Eb-n, és rögtön eredményesnek bizonyult. A lengyel válogatott ezúttal is csalódást okozott, míg a horvátok három győzelemmel zárták a csoportküzdelmeket.

„Megpróbáltuk, de nem voltunk elég jók – szomorkodott a lefújás után Leo Beenhakker, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya. – Ugyanúgy, ahogy az egész torna folyamán. Nagyon csalódott vagyok, mert nagy tervekkel érkeztünk és tovább akartunk jutni a csoportból. Ám túl sok formán kívüli játékos volt keretünkben, nem úgy, mint a selejtezők alatt. Ezen a szinten kevés volt, amit mutattunk.”

„Nagyon büszkék vagyunk a csapatra – kezdte az érthetően igen mosolygós Slaven Bilic, a horvátok agilis mestere. – Nagyszerű érzés három mérkőzést zsinórban megnyerni egy Európa-bajnokságon, hiszen ezt nem sok válogatott mondhatja el magáról. Mesésen játszott csapatom, megérdemeltük a győzelmet.”

Az interjú végén udvariasan megvigasztalta Beenhakkert is:

„Ez a horvát nemzeti tizenegy nagy győzelme volt, nem volt a gyenge lengyelek veresége”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik