Rosszkor jött a jó idő

ARDAY ATTILA jelenti VancouverbőlARDAY ATTILA jelenti Vancouverből
Vágólapra másolva!
2008.06.10. 23:32
Címkék
Kvótához jutnia az utolsó lehetséges alkalommal sem sikerült Kuttor Csabának, már csak utolsó utáni esély van arra, hogy a sportág és önmaga harmadik olimpiáján is ott lesz. A vb-t követően is a várólista harmadik helyén maradt, és drukkolhat, hogy az előtte lévő versenyzők közül hátha nem mindenkit neveznek Pekingre.

Nekünk Sydneyhez és Athénhoz hasonlóan Kuttor Csaba lenne az egyetlen indulónk a játékok férfimezőnyében – amit a mostani világbajnokságon csak kiemelkedően jó szerepléssel és hozzá jó adag szerencsével vívhatott volna ki. Bár nem ment rosszul, Fortuna nem állt mellé, hiszen vasárnap délutánra enyhébbé vált az idő, ez pedig jól jött egyik legnagyobb vetélytársának, a brazil Juraci Moreirának. Kuttor Csaba ugyan megelőzte őt, de csak egy hellyel, s ennél bizony többet kellett volna rávernie, valamint több pontot szereznie. Pedig a várólistán előtte álló ukrán Andrij Glusenko be sem ért a célba, míg az utolsó kvótás pozícióban egyensúlyozó Emilio D’Aquino csupán 46.ként haladt át rajta. A kétszeres olimpikon magyarnak viszont 38. helyével nem sikerült pontszámban utolérnie őket.

„Ha tudtam volna futás közben, hogy a harmincegyedik helyet kell megszereznem, talán sikerült volna – mondta már este szállodai szobájában, az eredményeket böngészve. – De száznyolcvanas pulzussal, versenyzés közben képtelenség kiszámolnom, hogy a mezőnybeli sorrend alakulásának függvényében hol kell beérnem.”

Kuttor Csabának így sem volt rossz versenye a mostani. A tizenegy fokos vizet jól bírta, a negyvenes élboly tagjaként rohant ki a kerékpárhoz – a csapatot Sydney olimpiai bajnoka, a kanadai Simon Whitfield vezette a depóban. Vancouver utcáin együtt maradtak mindannyian a biciklis száguldozás során, ez még mindig remek volt számunkra, annál is inkább, hiszen Moreira és D’Aquino csak a második bolyban küzdött az emelkedővel, Glusenko pedig még hátrébb – ő fel is adta.

A záró szám, a futás első körében – összesen háromszor 3.3 kilométert kellett megtenni – szétrázódott a társaság. A spanyol Javier Gomez olyan lazán hagyta faképnél a többieket, mintha az 1500 méteres síkfutásra melegítene. Kuttor az élcsapat második felében igyekezett előre, s humorát azért a legnehezebb pillanatokban is megőrizte. Görcsös arccal próbált feljutni a dombra, de meghallotta a csapattársak biztatását, és egy mosolyt megeresztve kidugta a nyelvét. A második körben jól haladt, a harmadikban szenvedett, miközben Moreira lábra kapott, és megközelítette.

A vb alapján nem volt elérhetetlenül távol Kuttor Csaba számára Peking, mostantól viszont már másokon múlik a sorsa.

Eredmények a 20. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik