Cassano ígérete Donadoninak: „Főnök, nem hagylak cserben!”

Vágólapra másolva!
2008.05.26. 11:25
Covercianóban elkezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra az olasz válogatott. Egyelőre huszonnégy játékos dolgozik Roberto Donadoni szövetségi kapitány irányítása alatt, de egyikük nem fog elutazni a többiekkel. Nem csoda, hogy azok a játékosok, akik nem számítanak stabil kezdőnek, megpróbálják meggyőzni a kapitányt, hogy nekik helyük van a 23-as keretben.
Roberto Donadoni (balra) árgus szemekkel figyeli Cassano minden mozdulatát
Foró: Reuters
Roberto Donadoni (balra) árgus szemekkel figyeli Cassano minden mozdulatát
Roberto Donadoni (balra) árgus szemekkel figyeli Cassano minden mozdulatát
Foró: Reuters
Roberto Donadoni (balra) árgus szemekkel figyeli Cassano minden mozdulatát

Antonio Cassano már 11.45-kor megjelent a covercianói központ edzőpályáján, negyed órával a hivatalos kezdési időpont előtt. A korábban inkább fegyelmezetlenségeiről – és persze játéktudásáról – elhíresült labdarúgó ezen cselekedetén akár meg is lepődhetnénk, ha nem tudnánk, hogy a csatár mindenáron be akar kerülni az olasz válogatott Eb-re utazó keretébe.

Roberto Donadoni elmondta, hogy a Bariban nevelkedett támadó szóban is megpróbálta meggyőzni őt.

„Mikor beszélgettünk, ezzel fordult hozzám: < Főnök, bízol bennem? Én nem hagylak cserben! >. De én mondtam neki, hogy nem beszélnie kell, hanem figyelnie. Nem szavakkal kell bizonyítania rátermettségét, hanem azzal, hogy azt csinálja, amit mondok neki” – nyilatkozta a kapitány Cassanóról.

A válogatott több játékosa is szót ejtett a sokak által kezelhetetlennek tartott csatárról, aki a Sampdoriában újra régi önmagát idézte ebben az idényben. Gianluca Zambrotta a következőket mondta róla: „Nem lepett meg, hogy újra közöttünk van. Nem egy tizenhat éves gyerekről beszélünk. Elég idős már, tudja mit csinál.”

Gianluigi Buffon pedig arra kérte az újságírókat, hogy ne tegyenek nagy nyomást a játékosra, mert az nagy dolgokra lehet képes, ha békén hagyják.

Donadonit persze nem csak Cassanóról faggatták a média emberei, hanem például a keretből kimaradó Filippo Inzaghiról is.

Róla kissé sejtelmesen beszélt a 44 éves szakember: „Én tisztelem őt, de neki is tisztelnie kell engem. Mi ketten tudjuk, miről volt szó közöttünk. Sose mondtam, hogy nincs formában, ez badarság lenne. Mindazonáltal nincs miért bocsánatot kérnem, vagy szemrehányást tennem magamnak.”

Donadoni csütörtök délig fogja megnevezni azt a játékost, akire nem számít a nyári tornán.

Az olaszok a franciákkal, a hollandokkal és a románokkal kerültek egy csoportba az Eb-n.

A 24 FŐS OLASZ KERET

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)
Védők: Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Internazionale), Christian Panucci (AS Roma), Andrea Barzagli (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon)
Középpályások: Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina)
Támadók: Luca Toni (Bayern München), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (Genoa), Fabio Quagliarella (Udinese), Antonio Cassano (Sampdoria)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik