Mestermunka volt

AMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁSAMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.26. 01:42
Címkék
Győzött a Vasas az Eger elleni döntő második meccsén – méghozzá jó játékkal, így önbizalommal telve utazhat a hétfő esti harmadik felvonásra a trónkövetelő otthonába.

Ez ám a hangulat!

Fél órával a kezdés előtt alig lehet megközelíteni a Komjádi oldalsó bejáratát, annyian állnak sorba. Eggyel beljebb ugyancsak tumultus van, akadnak, akiknek még jegyük sincs, így aztán nem meglepő, hogy az első negyed közepe felé is szállingózik még a nép a lelátókra. A szélső szektorok is tele vannak, amelyek máskor konganak az ürességtől. Az egyik oldalon a piros-kék mozgó mozaik, átellenben a kisebb létszámú, de hangerőben versenyképes Eger-tábor – egymásnak felelgetve, hangpróbákkal melegítenek. Szécsi Zoltán meg a kispadon ücsörögve. Látszólag egy lépésre van attól, hogy elszunyókáljon – a bajnoki döntő második meccse előtt. Vannak idegei. Kisebb meglepetés, hogy az első támadások gól nélkül zárulnak, mígnem az első meccsen Biros Péter vétlen mozdulata nyomán kisebb sérülést szenvedő Steinmetz Ádám levakarja magáról őrzőjét, Binder Szabolcs visszakapaszkodik, amiért persze kiküldik, így a center villámgyorsan gólra is váltja a fórt. Azt hinné az ember, ettől megindul a gólfolyam, de annak is örülnek a felek, ha képesek tisztességesen felállni.

A következő előny segít a bajokon, az Eger legalábbis szépen játszik létszámfölényben, s Biros Péter be is teszi a labdát Nagy Viktor jobbja mellett. Ám ezzel nincs vége a nyitánynak, Steinmetz Barnabás ugyanis egészen elképesztő passzal helyezi a labdát Varga Dénes kezére, aki az ilyen kiszolgálásokat általában hasonló színvonalú befejezéssel párosítja. Ezúttal is.

Fordulás, mármint a bírók oldalcseréje után Kiszelly Gábor lesz a főszereplő, hirtelenjében három kontrát is ítél épp a Vasas-tábor orra előtt, így aztán fél percen belül éljenzésből és szidalmazásból is bőven kijut neki. Biros sem lesz kedvenc, az első ötméteresből egyenlít ugyanis, Heinrich Dávid lövése azonban Matajsz Márk alkarjáról bevánszorog, újra a Vasasé az előny.

Marad is innentől végig, az Eger szép lassan minden tekintetben lemarad – a harmadik negyedben például négyszer lő csak kapura. Később ugyan fórból egyenlít Kiss Csaba, majd Hegedüs Gábor is, de aztán végképp ellépnek a piros-kékek: akcióból, előnyből, ötméteresből lövöldözik a gólokat, a híres blokk is működik, és még a mérkőzés közepső szakaszát jellemző sorozatos kiállításokból is jobban jönnek ki. A 9–5-höz pedig három különleges találat révén jutnak el: Varga Dániel előbb végigszáguldva a medencén bombáz a felső sarokba, aztán a két Steinmetz parádézik, Barna remekül ejt, Ádám pedig egy leeső gyertyát pöcköl be.

A végén az Eger két szép lövéssel még közelebb lopózik, ám Tóth Márton is betalál mintaszerű fórmegjátszás végén, azaz eldől a mérkőzés meg az, hogy hétfő este nem lesz bajnokavatás.

Soha rosszabb hangulatú meccset!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik