Trepák Attila helye biztos Vicenzában

T. N. KT. N. K
Vágólapra másolva!
2008.04.22. 00:18
Címkék

Trepák Attila neve korántsem annyira ismert hazánkban, mint hasonló korú, külföldön futballozó honfitársaié. Pedig a 18 esztendős kapus 2007 augusztusa óta az olasz Vicenza Calcio labdarúgója, és rendszeres játéklehetőséget kap az olasz tartalékbajnokságban. Mi több, az idén februárban csapatával részese lehetett az elmúlt 30 év legnagyobb klubsikerének. A Vicenza Calcio ugyanis a negyedik helyen végzett a 60. viareggiói nemzetközi tornán, amelyen 48 klub – köztük az Újpest – U20-as korosztályú együttesei vettek részt. A bajnokságban már nem ennyire sikeresek a piros-fehérek, mivel két fordulóval a bajnokság vége előtt csupán a 12. helyen szerénykednek, ráadásul Trepák Attila már nem is segíthet csapatának a jobb helyezés elérésében.

„Holnap utazom haza az U18-as válogatotthoz, amellyel Szlovákiában szereplünk a következő héten – mondta Trepák Attila. – A Vicenza vezetői gratuláltak, hogy meghívást kaptam a nemzeti csapatba, ahová persze örömmel jövök. Különösen azok után, hogy a tavasszal sikerült kiszorítanom a Vicenza kezdőcsapatából Giacomo Pozzert, akit Olaszországban nagy tehetségnek tartanak.”

A magyar játékos sikertörténete tavaly nyáron kezdődött, amikor is Hegedűs Gábor, a DVSC-TEVA utánpótlás-vezetője megkereste a kapust. A szakember még 2007 márciusában ismerte meg Trepák Attilát, amikor meghívást kapott az Eb-selejtezőre készülő U19-es válogatottba. Nos, Hegedűs Gábor egy olasz menedzsernek, Simone Albigrinek ajánlotta a kapust, aki tíznapos edzőtáborozás alkalmával magyarázta a Vicenza vezetőinek, hogy ideális választás lehet.

„Étteremben ebédelek és vacsorázom, de minden költséget a klub fizet, ráadásul futár visz az edzésekre és haza – folytatta a kapus. – Nem nagyképűségből mondom, de jó esélyem van, hogy jövőre bekerüljek a felnőttcsapat játékoskeretébe. Az idei szezonban már nem szerepelek az együttesben, pedig az Internazionale és a vélhetően bajnokságot nyerő Udinese ellen szívesen védtem volna. Persze a válogatottság is megtisztelő számomra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik