Fájdalmas győri botlás

A mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, SZÉKELYHIDI JÁNOSA mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2008.04.20. 00:54
Címkék
Tavaszi nézőcsúcsot hozott Fehérváron a vidéki rangadó. A két csapat jó mérkőzést játszott, amelyen megszakadt a Győr veretlenségi sorozata.

Pedig a Fehérvár mindent meg próbált.

Már csak nosztalgiából is: 20–25 éve csaknem húszezren szurkoltak a két csapat találkozóin, és ha ennyiben nem is reménykedtek a vezetők, az öthatezres nézőszámot nem tartottak elképzelhetetlennek. Mégiscsak a tavasz két sikercsapata mérkőzött meg egymással, és a klub különböző akciókkal is próbálta rávenni a fehérváriakat, hogy ezt az estét a Sóstói Stadionban töltsék. A nyugdíjasok jelképes összegért, a 18 éven aluliak ingyen jöhettek be, aki pedig egyik kategóriába sem tartozik, az a jegyével a csapat következő, Paks elleni mérkőzésére is kilátogathat.

És ha már a klub vezetőit említettük: nyilvánosságra hozták a tavalyi gazdálkodási adatokat, és abban roppant meghökkentő tények szerepelnek. Játékosok eladásából például 65.3 millió forint folyt be a Fehérvár pénztárába, ám erre 62.7 millió forint költséget számoltak el, így valójában mindössze 2.5 millió gyarapította a kasszát. A korábbi ügyvezető 43 millió forinttal nem számolt el. A jelentés azt is megállapítja, hogy Gál László taggyűlési jóváhagyás nélkül kötött a kft. tagjaival kölcsönügyleteket és kezességi nyilatkozatokat. Hűtlen kezelés gyanúja miatt a VPOP Veszprém megyei igazgatósága elkezdte a nyomozást.

Lazán kapcsolódik ehhez egy történet: az MLSZ licencbizottsága pótlást kért a kérelemhez Gál László ügyvezető igazgatónak címezve a levelet. A fehérváriak udvariasan felhívták a szövetség figyelmét: már négy hónapja nem Gál László vezeti a klubot… Ám nem csak a vezetőség változott, más ez a Fehérvár is, amely ezen a tavaszon folytatta a bajnokságot. Egy-egy vereség és döntetlen mellett hét győzelem szerepel az eredménysorban, ilyenről a csapat szurkolói az utóbbi években nem is álmodhattak. Persze a Győr még szebb sorozattal érkezett Székesfehérvárra, hiszen tizenhat egymás utáni bajnoki mérkőzésen nem talált legyőzőre. A változás a vendégekre is igaz: tavaly még a kiesés ellen küzdöttek, most pedig a bajnoki cím titkos esélyesei között emlegetik őket.

Ám mint tudjuk, a fák nem nőnek az égig, a futball pedig furcsa játék. Hiába játszik egy csapat jól, mint tette most a Győr, hiába dolgoz ki idegenben rengeteg helyzetet, ha egyszer kihagyja őket, így aztán a remek játék sem mindig garancia a sikerre. Nem számít a több jó egyéni teljesítmény sem, csak egy számít: az amúgy csapnivalót nyújtó Jusuf Dajic az elején pompásan eltalálta a labdát, Szasa Sztevanovics pedig kicsit elaludt, és későn vetődött. Nem volt helyzet, de gól lett belőle, és a futballban ez a lényeg. És ezért örülhettek a fehérvári szurkolók és utazhattak haza szomorúan a győriek.

A lefújás után a hazai drukkerek hosszasan ünnepelték a győzelemért alaposan megküzdő játékosokat. Hiába, a sikernél nincs jobb propaganda, és ha ilyen ütemben nő a nézőszám, talán újra lesz tízezer néző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik