A győriek állítják: nincs félnivalójuk

P. GY. L.P. GY. L.
Vágólapra másolva!
2008.04.20. 00:54
Címkék

Ha a fehérvári támadó, Sitku Illés vágyai válnak is valóra, a Győr már akkor is történelmet írt. A csapat 17 bajnoki mérkőzést játszott le zsinórban veretlenül, ez rekord a klub sikerekben gazdag történetében, és vélhetnénk, evés közben jön meg az étvágy, az ETO vezetői, játékosai meg-megpendítik egymás között a bajnoki aranyérem megszerzésének lehetőségét.

„Nem az álszerénység mondatja velem, hogy nem téma nálunk az aranyérem – mondta Klement Tibor ügyvezető igazgató. – Jövőre célunk a nemzetközi szereplés, de most nem akarunk ilyen terhet tenni a játékosok vállára. Folyamatosan építkezünk a létesítményt és a csapatot tekintve is, ám ha a sors úgy hozza, hogy már az idén kiléphetünk a nemzetközi porondra, arra is készen állunk, de nem álmodozunk.”

Mindenesetre a vezetők erről a kérdésről konzultáltak Csernus Imrével, a csapat pszichológusával is, aki egyetértett azzal, hogy maradjanak a télen megfogalmazott céloknál. Egyszerűen kiszámíthatatlan ugyanis, hogy a módosítás miként hatna a futballistákra: görcsbe rándítaná őket, vagy többletmotivációt adna a folytatásra.

A Győrre nehéz meccsek várnak, bár félnivalója nemigen lehet, hiszen a tavasszal már legyőzte a bajnok Debrecent (3–1) és a tabella élén álló MTK-t is (1–0). A sikerek titka Egervári Sándor szerint abban rejlik, hogy náluk minden feltétel adva van a színvonalas szakmai munkához, így mindenkitől elvárható, hogy a maximumot nyújtsa az edzéseken és a mérkőzéseken.

„A keretet sikerült úgy kialakítani, hogy szakmailag és morálisan is erősödtünk, és a játékosok remek közösséget alkotnak – mondta a vezetőedző. – A tudatos igazolásokkal taktikai repertoárunk is gazdagodott, ezért minden meccsen arra törekszünk, hogy tökéletesítsük játékunkat. A Fehérvár ellen is ez a cél, amelyet alaposan feltérképeztünk, a labdarúgókat minden információval elláttuk az ellenfélről, hogy a pályán jó döntéseket hozhassanak, ám elsődleges feladatuk az, hogy a mi elképzeléseink valósuljanak meg. Ahhoz, hogy sikeresek lehessünk, biztosan jobban kell futballoznunk, mint a múlt héten, az MTK legyőzésekor.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik