Igor Bogdanovics: mester

BERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁSBERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.09. 00:16
Címkék
Különösebb megerőltetés nélkül verte meg 6–0-ra a DVSCTEVA a másodosztályú Integrál-DAC csapatát a Magyar Kupa elődöntőjének viszszavágóján, így a debreceniek 10–1-es összesítéssel jutottak a fináléba.

A szokás nagy úr.

A debreceni rendőrök, ahogyan évek óta mindig, a DVSCTEVA–Integrál-DAC Magyar Kupa-mérkőzés előtt is lezárták a vendégszektor mögötti területet. Ezúttal azonban feleslegesen dolgoztak az egyenruhások, a másodosztályú győri csapatot ugyanis csak néhány bennfentes kísérte el, őket pedig a fedett VIPtribünön helyezték el. Egyébként sem valószínű, hogy a DAC kemény magja komolyabb felfordulást okozott volna Debrecenben, hiszen az NB II-es vidéki együttesek drukkerei többnyire rendkívül békések. Az elmúlt hét végén például a makóiak mutattak példát kulturált szurkolásból Baktalórántházán. A szabolcsi településen a nyolctagú vendégtábor felügyeletére kirendelt két biztonsági őr békésen szotyolázhatott, még egy trágár rigmus sem borzolta a kedélyeket.

Teljes volt a béke Debrecenben is, a vendég DAC mestere, Szentes Lázár is sétálgatott már jóval feszültebben ugyanezen az öltözőfolyosón, igaz, 2004 tavaszán a Lokit irányította, s az UEFA-kupában a legjobb 16 közé jutásért játszottak tanítványai a belga FC Bruges ellen. A győri kiscsapat történetében hasonló történelmi tett az MKelődöntőbe jutás, mint négy éve a debreceni UEFA-kupamenetelés volt. Az sem rontott az összképen, hogy az MKpárharc lényegi kérdései már a múlt héten eldőltek, hiszen a DVSC 4–1-re nyert Győrben, ez a tény azonban semmit sem von le a Szentes-csapat érdemeiből. A visszavágó hangulata azonban mindenképpen hatással volt a lelátói hangulatra, az Oláh Gábor utcai stadion centerpályáján ugyanis az elmúlt másfél évtizedben sohasem voltak olyan kevesen tétmérkőzésen, mint ezen az esős kedd estén.

A csapatok bemutatásánál Szentes Lázár szolid tapsot kapott a debreceni drukkerektől, aztán elkezdődött a 2007–2008as DAC-sikersztori utolsó fejezete. A szép búcsúra készülő vendégek tűntek aktívabbnak, s Laki Balázs helyzeténél Dombi Tibornak kellett akrobatikus mozdulattal mentenie. Aztán a Loki villámgyors szélsőjének kisebb nézeteltérése támadt a kupameccset nagyvonalúan dirigáló Gaál Gyögyi játékvezetővel, s bizony sokan derültek a lelátón, amikor a bírónő határozottan zárta le a csevegést. „Fejezze be!” – hangzott a csinos, copfos hölgy vitazáró mondata, s ekkor Dombi Tibor is érezte, hogy a kupadöntő előtt kár lenne az esetleges eltiltást jelentő lapot kockáztatnia. A 36. percben aztán Igor Bogdanovics egy szabadrúgást követő kavarodás után ballábas lövésével szertefoszlatta az Integrál-DAC halovány továbbjutási esélyét is. A gól azonban – az ismert futballközhelynek ellentmondva – nem tett jót a mérkőzés színvonalának.

A második félidőben aztán felpörgette a tempót a DVSC, s a másodosztályú csapat a hajrára el is készült erejével. A hetvenedik percig tartotta magát a DAC, aztán jött a Lokihenger. A csereként beálló Czvitkovics Péter előbb gólt lőtt, majd tizenegyest harcolt ki, amelyet Bogdanovics értékesített, s öt perccel a befejezés előtt Huszák Tamás negyedszer is bevette Deli Zoltán kapuját. A nagy kedvvel játszó Igor Bogdanovics látványos szóló s pazar lövés után tette teljessé a kiütést, ráadásul a szerb csatár az Újpest elleni Ligakupa-meccshez hasonlóan újra mesternégyest produkált.

A habkönnyű DVSC-továbbjutást elintézhetnénk egy kézlegyintéssel, ám kár lenne feledni, hogy alig néhány héttel ezelőtt a DAC a Vasast búcsúztatta a Magyar Kupa negyeddöntőjében…

Továbbjutott a DVSC-TEVA, 10–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik