Csak a hosszabbítás döntött

BAJZÁT RAFAEL, TÖRÖK LÁSZLÓBAJZÁT RAFAEL, TÖRÖK LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék

Szolnokot elhagyva baleset bal eset hátán nehezítette a szegedi pólósok útját az Eger elleni derbire, ezért jó negyedórás késéssel kezdték az összecsapást. A vendégek sikerében csak a legelszántabb szegedi vízilabda-szurkoló, „Józsi” bízott. Rajta kívül más nem vállalkozott a hosszú utazásra.

A találkozó előtt köszöntötték a születésnapját ünneplő egri csapatkapitányt, a kétszeres olimpiai bajnok Biros Pétert, és tájékoztatták a szurkolókat a Honvéd–Vasas mérkőzés végeredményéről. Nem mondhatni, hogy jókedvre derítette az egri publikumot a Domino sikere...

A találkozó elején látható volt, hogy a Szeged még egyszer nem játssza el az ijedt nyuszi szerepét. Bátran vállalkoztak a Tiszapartiak, sőt 1–0-ra és 2–1-re vezettek is. A vendégek közül Balatoni Máté és Weszelovszky László vitte a prímet. Az Eger azonban nem hagyta magát, Varga II Zsolt és Kis Gábor parádésan használta ki az emberelőnyöket.

Az eredményjelző tábla 7–7-et mutatott, amikor Szécsi Zoltán kapus hárítani tudta Varga Tamás büntetőjét. Úgy látszik, ez ilyen nap, hiszen előtte a hazaiak ásza, Biros is büntetőt hibázott. Varga Tamás a hosszabbításban lehetőséget kapott a javításra, és újabb ötméteresét ezúttal a kapufa éléről perdítette a hálóba. A hosszabbítás első felében az addig „csak szunyókáló” Biros a legjobbkor egyenlített, az Eger döntőbe jutását röviddel a befejezés előtt Nyéki Balázs gólja jelentette.

Ezután már csak harsogott a hazai publikum: „Szép volt, fiúk!” A semleges tudósító legfeljebb azt teheti hozzá, ez olyan mérkőzés volt, amelyen nemcsak a győztest, hanem a vesztest is dicséret illeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik