Újabb MKB-bravúr

DONÁT TAMÁSDONÁT TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.09. 02:04
Címkék

A magyarok elleni múltbeli si kertelenségük nem fokozta a dánok harci kedvét, úgy tetszett, kisebbségi érzéssel és kevés hittel léptek pályára még házigazdaként is. Az MKB Veszprém a meccsen igazolta: erősebb csapat, s a továbbjutást gyakorlatilag eldöntötte már idegenben.

A veszprémiek Iváncsik Tamás nélkül érkeztek Koldingba, a férfi kézilabda KEK negyeddöntő első összecsapására. A válogatott jobbszélsőjét az utolsó hazai edzés után az influenza ledöntötte a lábáról, így a sérült Jevgenyij Lusnyikov és Zarko Markovics mellett rá sem számíthatott Mocsai Lajos edző. Ott volt viszont Ivan Lapcsevics, aki majdnem egy éve játszott utoljára nemzetközi kupameccset veszprémi mezben.

A KEK-specialista vendégek – háromszor játszottak eddig finálét –, miután Dejan Perics kapus felvette a meccs ritmusát, s megbabonázta a hazai átlövőket, egyre magabiztosabban kézilabdáztak. Eklemovics Nikola remekül szervezte a játékot és irányította a csapatot. Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, majd a később pályára lépő Pérez Carlos szebbnél szebb gólokat lőve fokozatosan növelte a vendégek előnyét. A kisebb hullámvölgy után újra összeállt a veszprémi védekezés, támadásban pedig Gulyás Péter is csatlakozott a nehéztüzérekhez.

A hajrában sem változott a játék képe. A magyar csapat tartotta és megbecsülte első félidőben kivívott előnyét, és jó játékkal nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé.

Mocsai Lajos csapata végig fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázva semmi esélyt sem adott ellenfelének a győzelemre. A Veszprém magabiztosan védekezett és gólerősen kézilabdázott – több kiváló egyéni teljesítmény is jelezte, ennek a páros csatának a magyar kupagyőztes az esélyese.

Magyarády Péter, az MKB Veszprém gazdasági és operatív elnöke a mérkőzés után elmondta, a sporttelevízióban elhangzottakkal ellentétben klubja nem tud arról, hogy Marko Vujin már a német Gummersbach játékosa lenne, mert az átlövőt 2009 júniusáig szerződés köti az együtteshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik