Már hiányzik az Újpest

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.07. 23:29
Címkék
Lipcsei Péter nem hiszi, hogy a Ferencváros könnyen feljut az első osztályba, ugyanakkor maximálisan bízik csapatában. Az FTC kapitánya azt mondja: hiányoznak számára a nagy rangadók, és azt szeretné, ha a következő idényben ismét pályára léphetne a Fradi legnagyobb riválisa, az Újpest ellen. Ehhez a zöld-fehéreknek ma le kell győzniük a Kazincbarcikát, amelyben Lipcsei Péter a pályafutását elkezdte.

A Ferencváros hivatalos honlapján szavazhatnak arról, hogy a csapatnak sikerül-e kiharcolnia a feljutást. Ön tippelt már?A Ferencváros hivatalos honlapján szavazhatnak arról, hogy a csapatnak sikerül-e kiharcolnia a feljutást. Ön tippelt már?

Még nem, de arra voksolnék, hogy feljutunk, mert ebben biztos vagyok - szögezte le a Kazinbarcika ellen készülő Lipcsei Péter. – Ha nem hinnék a bajnoki címben, már nem futballoznék. Ugyanakkor nem lesz ez olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Elég ránézni a tabellára, a Szolnok és a Kecskemét egyelőre előttünk van. Ez azt jelenti, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, de maximálisan bízom magunkban. Az előttünk álló hónapokról az ezerkilencszázkilencvenkettes tavasz jut az eszembe, amikor tizenöt bajnokiból tizenhármat megnyertünk, a másik kettőn döntetlent értünk el.

Képes ilyen bravúrra a jelenlegi Fradi is?

Adná Isten, hogy képes legyen. Bár így történne, és akkor a feljutásunk garantált lenne. Ezt azonban nem adják ingyen.

Hogy mennyire így van, megmutatta a BKV Előre elleni találkozó is, amelyen eltiltása miatt nem játszott. Megviselték a négy hármas ferencvárosi győzelemmel járó izgalmak?

De még mennyire! A kispad mellől figyeltem a meccset, és bizony rossz volt tehetetlenül nézni az eseményeket. Amikor az ellenfél három egyre vezetett, bevallom, már nem hittem a győzelemben. Mátyus János tizenegyese után a döntetlenben kezdtem reménykedni, a vége azonban parádésra sikerült.

Hasonlóan nehéz találkozót vár nevelőegyesülete, a Kazincbarcika ellen is?

Ha el akarjuk kerülni az újabb kockázatot, akkor sokkal hamarabb el kell döntenünk a mérkőzést, mint legutóbb. A Kazincbarcika nem játszik majd feltartott kézzel, de mindenáron nyernünk kell, más eredmény számomra elképzelhetetlen. Mese nincs: utol kell érnünk a Kecskemétet és a Szolnokot.

Péntekig több mint háromezer jegy kelt el elővételben, vagyis sok néző lesz kint szombaton. Doppingnak nem rossz hír, ugye?

De még mennyire, hogy nem rossz! Óriási lenne, ha valóban hat-nyolcezer néző előtt léphetnénk pályára.

Amúgy is hatalmas a felhajtás, hiszen itt lesznek az angolok, ráadásul ez a találkozó az Albert Flórián Stadion első hivatalos mérkőzése is.

Minden szempontból fontos, történelmi jelentőségű nap vár ránk.

Megjött az afrikai légiósok játékengedélye: jó futballistákat igazolt a Fradi?

Egyelőre nem tudok erre felelni. A szerdai edzőmeccsen alig tíz percet töltöttem velük együtt a pályán.

Vannak újpesti ismerősei, barátai?

Természetesen.

És mit mondanak: hiányzik a Fradi az első osztályból vagy sem?

Nekem azt mondják, hiányzik. Tamási Zoltánnal, az Újpest korábbi meghatározó játékosával jelenleg együtt járok az UEFA B-licences tanfolyamára, és gyakran beszélgetünk a régi nagy

meccsekről. Ő is azt mondja, amit én: az Újpest–Ferencváros mérkőzések hangulata semmihez sem fogható. Nagyon boldog lennék, ha a következő szezonban ismét megmérkőzhetnénk a lilákkal, a Honvéddal vagy é p pen a Debrecennel, hiszen ezek a meccsek szintén nagy csatákat ígérnek.

Egy német ügynökség közzétette az európai klubcsapatok népszerűségi listáját. Mit gondol, hányadik helyen áll a Ferencváros a rangsorban?

Lássuk csak… A százban biztosan benne vagyunk.

Nyolcvanhatodik a Fradi.

Nyolcvanhatot mondott? Nagyszerű! Azt hiszem, erre minden fradista büszke lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik