A csatárok csatája lesz

Kecskés István, Zombori AndrásKecskés István, Zombori András
Vágólapra másolva!
2008.02.28. 23:43
Címkék
A forduló egyik legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését rendezik péntek este Zalaegerszegen. A ZTE és az Újpest is jól kezdte a szezont, hiszen mindkét csapat 3–0-ra győzött az első játéknapon. Zalai oldalon Waltner Róbert s az újpestiektől Tisza Tibor is lendületesen kezdte a tavaszt – érzésünk szerint ők ketten a mai meccsen főszereplők lehetnek.

Waltner Róbert az ősszel nyolc bajnokin szerepelt, és ezeken a meccseken nyolc gólt rúgott, imponáló tehát a mérlege. A szezon derekán aztán az Arab Emírségekbe igazolt, az al-Dafra futballistája lett. A csatár leggyakrabban jobb lábbal eredményes, öt gólt szerzett így, kettőt fejelt, egyet pedig ballal lőtt, nyolc találatából mindössze egyet szerzett büntetőrúgásból. A ZTE-ben klaszszikus éket játszik, s leginkább őt szolgálják ki a középpályások, a tizenhatoson belül pedig az egyik legveszélyesebb támadónak számít.

Az újpesti Tisza Tibor mutatói sem rosszak. A lila-fehérek futballistája öt gólt szerzett – általában ennyi a termése szezononként –, és adott négy gólpasszt. Fejjel nem túl veszélyes, találatai nagy részét jobb lábbal éri el, ballal csak egyszer volt eredményes. Tisza Tibor is egy tizenegyest értékesített ebben a bajnokságban, ellenben ő távolról is veszélyesen lő, 25 méteren belülről rendre elvállalja a szabadrúgásokat és az átlövéseket. Tavasszal a bal oldalon hátravont támadóként számít rá Urbányi István, de a futballista szabadon támadhat, s az első meccsen úgy tűnt, fekszik neki ez a szerepkör.

A végeredményt illetően nehéz tippelni, ha a játékosok nyilatkozatait vesszük alapul („Győzünk!”), akkor az is benne van a pakliban, hogy izgalmas és kiegyenlített mérkőzésen döntetlen születik.

A rangadó előtt Waltner Róbertnek és Tisza Tibornak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel:

1. Amellett, hogy kiélezett csata lesz a péntek esti mérkőzés, hordoz-e az ön számára valami pluszmotivációt?

2. Mi jut eszébe először az Újpestről, illetve a Zalaegerszegről?

3. Mi az, amiben jobb a csapata, és van-e, amit irigyel az ellenféltől?

4. Hogyan értékeli saját szerepét együttesén belül?

5. Mi lesz a végeredmény?

WALTNER RÓBERT

1. Korábban fél évet futballoztam a liláknál, ám ez nem jelenti azt, hogy kettőzött erővel készülnék a meccsre. Az viszont igenis motivál, hogy a ZTE történetének legjobb góllövőjét, a hatvankilenc találatot elérő Soós Istvánt utolérjem az örökranglistán – ehhez még kétszer kell eredményesnek lennem. Remélem, már pénteken közelebb kerülök a legendás középpályáshoz...

2. Talán az, hogy a médiában rengeteget foglalkoznak ellenfelünkkel. Újpesten magyar szinten sokat áldoztak a játékoskeret megerősítésére, ráadásul volt bátorságuk kimondani, hogy bajnoki címet akarnak nyerni. Ugyanakkor nekünk is vannak céljaink, vetélytársunknak éreznie kell pénteken, hogy meglehetősen rögös út vezet az általa remélt aranyéremig.

3. Közhely, de a hazai pálya előnye mellettünk szól. Zalaegerszegen senkitől sem kell tartanunk, a közönség segítségével bárkit legyőzhetünk. És hogy mi szimpatikus az ellenfélben? Talán az, hogy mindig felvállalja a támadófutballt.

4. Remélem, a korábbi időszakokban úgy teljesítettem a ZTE-ben, hogy azt mondhatom: egyik meghatározója vagyok a csapat futballjának. Már a rutinosabb, tapasztaltabb játékosok közé tartozom, érzem a felelősséget. Molnár Balázzsal igyekszem összefogni a többieket, megpróbálunk irányt mutatni.

5. Nem nagyon szeretek tippelni, de azt mondhatom: az Újpest ellen is támadni, valamint értelemszerűen nyerni akarunk. Nem érzem, hogy gólgazdag kilencven perc várna ránk, meglehet, egyetlen góllal három ponthoz juthatunk.

TISZA TIBOR

1. Rangadó lesz a péntek esti összecsapás, amelyen nekünk nem nagyon kell keresgélnünk a pluszmotivációt. Az első fordulóban úgy alakultak az eredmények, hogy közel kerültünk az első helyen álló MTK-hoz. Ha nyerünk a Zalaegerszeg ellen, a következő fordulóban – amikor az MTK-t fogadjuk – már az első pozíció lesz a tét. Kell ennél több ösztönző egy mérkőzésre?

2. Nagy céljaink vannak ebben a bajnokságban, és minden mérkőzésből a legtöbbet kell kihoznunk. Jobbak vagyunk, mint a Zalaegerszeg, és nem is lehet más célunk ebben a fordulóban sem, mint a győzelem.

3. A támadójátékunk nemcsak a zalaegerszeginél erősebb, hanem az egész magyar mezőnyben a legjobb. Nem irigylek semmit a ZTE-től.

4. Speciális, tökéletesen rám szabott szerepkörben futballozom. Vezetőedzőnk, Urbányi István megtalálta az egyensúlyt a csapaton belül. Olyan poszton szerepelhetek, amelyen érvényesülhetnek az erényeim, szabadon támadhatok, és ez felszabadulttá tesz, ráadásul úgy érzem, hogy egyre jobb vagyok.

5. Nyerünk, az biztos, a többi pedig részletkérdés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik