Beenhakker elégedett, sok kérdésre kapott választ a csehek ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 10:40
- A győzelem mindig nagy fontossággal bír, fantasztikus, hogy nyertünk a cseheke ellen. De ne feledjük, ez még csak teszt volt. Számos kérdésre kaptam választ, hiszen Európa egyik legjobb csapatával találkoztunk – mondta Leo Beenhakker, a szerdán este Larnacában 2-0-s győzelemt arató lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.Az első lengyel gólA második gólJan Koller elhibázott büntetője
Wojciech Łobodziński és Euzebiusz Smolarek gólöröme
www.gazeta.pl
Wojciech Łobodziński és Euzebiusz Smolarek gólöröme
Wojciech Łobodziński és Euzebiusz Smolarek gólöröme
www.gazeta.pl
Wojciech Łobodziński és Euzebiusz Smolarek gólöröme

Az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő két válogatott összecsapása végig jó iramú és izgalmas volt, noha a csehek nélkülözték Tomas Rosickyt, Marek Jankulovskyt és Tomas Galaseket, a kispadra pedig nem ülhetett le a betegeskedő szövetségi kapitány, Karol Brückner. A világranglista 6. helyén álló csapat azonban sokat próbálkozott, de a kapu előtt elfogyott a tudomány, nem úgy, mint a fehér-pirosaknál.

A lengyelek félóra alatt 2-0-s előnyre tettek szert Wojciech Łobodziński (6.) és Mariusz Lewandowski (28.), majd a világ legjobb kapusai közé tartozó Artur Boruc hárította Jan Koller pocsék büntetőjét.

„Az első félidőben túlságosan sok területet hagytunk a cseheknek a középpályán, a második játékrészben már sokkal jobban játszott a védelmünk. Tartottam az ellenfél pontrúgásaitól, hiszen fizikailag is erős volt az ellenfél, de hátvédeink megoldották feladatukat” – mondta a lengyelek holland szövetségi kapitánya.

Leo Beenhakker mindvégig űzte-hajtotta futballistáit, törekedett arra, hogy kilencven percig összpontosítsanak. A tapasztalat szakember elérte célját, a lengyelek magabiztosan őrizték két gólos előnyüket.

„El szeretnénk érni, hogy kilencven percig játsszunk tökéletesen, ne csak 20, 30 vagy 70 percig- jegyezte meg a tréner. – Persze messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le a felkészülési mérkőzésekből, hiszen ezek a találkozók hangulatban és a játékosokra nehezedő nyomásban is eltérnek a pontokért zajló mérkőzésektől. De természetesen örülök annak, hogy játékosaim képesek ilyen szintű teljesítményre. Rendkívül pozitív, ha kiegyenlített mérkőzést játszol a világ egyik legjobb csapatával”.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Lengyelország-Csehország 2-0 (Łobodziński 6., Lewandowski 28.)
Lengyelország: Boruc (Fabiański 46.) - Wasilewski, Bąk (Jop 46.), Żewłakow, Bronowicki (Wawrzyniak 77.) - Łobodziński, Dudka, Lewandowski, Krzynówek - Smolarek (Zahorski 65.), Wichniarek (Żurawski 46.)
Csehország: Cech - Pospech, Grygera, Rozehnal, Ujfalusi (Kadlec 46.) - Sionko (Vlcek 76.), Matejovsky, Polak, Plasil (Kulic 86.) - Koller, Baros
----
----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik