Megőrülnek Alonsóért

IZSÁNYI SZABOLCS jelenti ValenciábólIZSÁNYI SZABOLCS jelenti Valenciából
Vágólapra másolva!
2008.01.22. 23:40
Címkék
A Formula–1-es csapatok ezen a héten Valenciában tesztelnek, a Toyota vendégeként lapunk is ellátogatott az istállóknak tavaszi körülményeket biztosító helyszínre.

A valenciai Ricardo Tormo versenypálya november negyedike óta kedves hely a magyar sportrajongók számára. Ki ne emlékezne Talmácsi Gábor és Hector Faubel küzdelmére, amelyből a helyiek kedvence jött ki győztesen, de aki igazán örült, az a második helyezett Talma volt, hiszen ennek köszönhetően koronázták a gyorsasági motorosok 125 köbcentis kategóriájának királyává.

Az alapvetően motorozáshoz ideális versenypályán kedden hatalmas volt a zsongás. Mivel Spanyolország harmadik legnagyobb városának védőszentjét ünnepelték, sok helyi számára szabad volt a kedd, és ez a pályán is tapasztalható volt: csaknem 30 ezer ember látogatott ki a tesztre, ami egy nagydíjhétvége pénteki edzésnapján átlagosnak mondható, és a Bahreini Nagydíj vasárnapi mutatóitól sem marad el sokkal.

A pályát körülölelő lelátórendszer elsősorban Fernando Alonso miatt telt meg egyharmadáig. A kétszeres világbajnok nagyobb sztár Spanyolországban, mint valaha, ezt már előző este is láthattuk a tengerparton fekvő vidámparkban, ahol a dodzsemező gyerekek sorsot húztak, és a legszerencsésebb ülhetett a Renault-festésű járgányba – a McLaren színeit viselő gép, amelyért vélhetően egy éve ugyanekkora harc dúlt, ezúttal a sarokban pihent, senkinek sem kellett…

A közönség remek hangulatot teremtett a máskor igen csendes teszten. A délelőtt és délután is leggyorsabb Felipe Massa reggel a pálya közepén robbant le Ferrarijával, míg Nick Heidfeld a boxutca végén végrehajtott rajtgyakorlat közben fullasztotta le BMW-jét. A népnek mindkét jelenet tetszett, a boxépület tetején lévő lelátón helyet foglalók a BMW-t az egész boxutcán áttoló szerelőket és Heidfeldet is lelkesen cikizték.

A teszten, amelyről csak a Super Aguri hiányzott, a Ferrari, a McLaren, a BMW és a Toyota már két-két új autót használt. A japán gyárnak a napokban készült el a második kasztnija, így tartalék pályára került a múlt hétig használt tavalyi gép, és Jarno Trulli, valamint a 2007-es GP2bajnok Timo Glock is az új TF108-assal száguldozhatott. Az olasz kis híján lemaradt a tesztről, hétfő este ugyanis az influenza tünetei jelentkeztek rajta. Kedd reggel viszont már egészségesen kocogott a paddockban, és munkára jelentkezett.

Eredmények a 17. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik