A legdrágább magyar védő

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.19. 01:55
Címkék
Bár még csak januárt írunk, aligha kétséges, hogy magyar szempontból az idei év egyik legnagyobb átigazolási szenzációjáról számolhatunk be. Pénteken a Zalaegerszeg elnöke, Nagy Ferenc sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a klub megegyezett az angol Newcastle Uniteddel Kádár Tamás eladásáról. A 17 esztendős futballistáért rekordösszeget fizettek a ,,Szarkák”, de hivatalos adatot nem közöltek az érintettek.

Kiváló üzletet kötött a Zala egerszeg, amelynek elnöke, Nagy Ferenc tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rekordösszegért adta el a Newcastle Unitednek Kádár Tamást. Bár az érintettek az angol fél kérésére nem hozták nyilvánosságra a pontos vételárat, annyi kiszivárgott, hogy ilyen korú magyar labdarúgóért még nem fizettek ennyi pénzt. A szerződés szerint Kádár Tamás angliai előmenetelének függvényében a most kialkudott vételár a későbbiekben akár a duplájára duzzadhat (ebből a ZTE is részesülne), így ebben az esetben Kádár Tamás lenne mindig idők legdrágább magyar védőjátékosa.

A hivatalos adatok helyett félhivatalos információkból kell dolgoznunk: lapunk úgy értesült, hogy a vételár 1.2 millió euró (300 millió forint), és amennyiben az ifjú futballista szerepet kap az angolok felnőttcsapatában, további nyolcszázezer euróhoz (200 millió forint) jut a ZTE.

Az erejével nincs gond, de taktikailag erősítik

A 17 éves kora ellenére az U19-es válogatott alapemberének számító hátvéd új munkaadója, a Newcastle nem csupán Angliában, hanem Európában is meghatározó klubnak számít. Fontos hangsúlyozni, hogy Kádár Tamással profi szerződést kötött a Newcastle, vagyis az első csapathoz igazolták, s ennek megfelelően többnyire itt készül majd az edzéseken. Így olyan játékosok mellett bizonyíthat, mint Michael Owen, Alan Smith, Mark Viduka, Obafemi Martins vagy éppen Nicky Butt. Mivel azonban a 17 éves labdarúgó fizikailag

folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik