Hirvonen majdnem tarolt

TÓTH ANITA jelenti CardiffbólTÓTH ANITA jelenti Cardiffból
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 23:33
Címkék
A Ford pilótája, Mikko Hirvonen a pénteki hatból öt gyorsasági szakaszt megnyert, és vezet a Brit rali első napja után. A világbajnoki címért küzdők közül Marcus Grönholm második, Sebastien Loeb harmadik – jelen állás szerint ez a francia végső győzelmét jelentené.

Tipikus brit rali. Hogy mit jelent ez? Természetesen azt, hogy ömlik az eső, mintha sohasem akarna elállni, a hegyekben meg, ahol az idényzáró vb-futam gyorsasági szakaszait kijelölték, még a köd is leszállt. Az ember úgy érzi, egyenesen a felhőkben gyalogol – persze csak a néző gyalogol, a versenyző pedig igyekszik az úton tartani az autóját. (Ez nem mindenkinek sikerül: már az első szakaszon jó néhányan búcsúztak, egy sérült is volt – szerencsére nem súlyos az állapota.)

A vb-címért küzdő két pilóta határozott céllal érkezett Walesbe: Sebastien Loeb és Marcus Grönholm is világbajnok akar lenni. Lássuk be, előbbinek van rá több esélye. Mert hiába állította az összes versenygépét csatasorba a Ford (a gyári csapat műhelyében valószínűleg egyetlen épkézláb Focus WRC sincs már – mindent a siker érdekében…), ha Loeb nem hibázik, akkor hiábavaló minden.

Ami az első napot illeti, a francia egyelőre tartotta magát a taktikához: egy-két másodperccel folyamatosan Grönholm mögött volt, bár a záró szakaszon jócskán lemaradt mögötte. Az ok: nem működött rendesen a ködlámpa (nyilván beázott az autó), utóbb a normál lámpa is alig, pedig az utolsó gyorsasági majdnem vaksötétben zajlott.

A nap legpechesebb embere címet (ha lenne ilyen) mégsem neki ítélnék oda, hanem JariMatti Latvalának, aki a negyedik helyről esett vissza a 15.-re, miután az utolsó gyorsaságin tönkrement az ablaktörlője.

A versenyben az egész nap során fantasztikus teljesítményt nyújtó Mikko Hirvonen vezet. A Ford-pilóta egy kivételével az összes gyorsasági szakaszt megnyerte – nem csoda, hogy több mint fél perccel vezet az összetettben. Afelől persze senkinek sincs kétsége, hogy szükség esetén csapattársa, Grönholm segítségére siet, erre azonban csak akkor lesz szükség, ha Loeb az ötödik helynél hátrébb csúszik. Folytatás szombaton, 7 gyorsasági szakasszal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik