McClaren kockáztat: Robinson és Beckham nélkül a továbbjutásért

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 12:09
A brit sajtó egybehangzó állítása szerint Steve McClaren szövetségi kapitány óriási kockázatot vállal azzal, hogy a horvátok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre az angol labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába szólítja a nemzetközi szinten tapasztalatlan kapust, Scott Carsont és a középpálya jobb oldalán Shaun Wright-Phillipsnek szavaz bizalmat. Így Paul Robinson és a korábbi csapatkapitány, David Beckham is kimarad.
Steve McClaren bizakodva készül a sorsdöntő összecsapásra
Reuters
Steve McClaren bizakodva készül a sorsdöntő összecsapásra
Steve McClaren bizakodva készül a sorsdöntő összecsapásra
Reuters
Steve McClaren bizakodva készül a sorsdöntő összecsapásra

A BBC beszámolója szerint a pontszerzésre „ítélt” szigetországiak öt középpályással (Wright-Phillips, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole, Garreth Barry) és egy csatárral (Peter Crouch) rohamozzák majd a biztosan továbbjutó horvátok kapuját. A hátvédsort Micah Richards, Sol Campbell, Joleon Lescott és Wayne Bridge alkotja.

„Nem engedhetünk meg magunknak újabb botlást” – szögezte le Gerrard.

Az angolok rendkívül elszántan készülnek a Wembleyben sorra kerülő összecsapásra, hiszen gyakorlatilag ajándékba kapták az utolsó esélyt. A Moszkvában elszenvedett 2-1-es vereség miatt lépéshátrányba kerültek, de a nagy rivális oroszok szombaton 2-1-es kudarcot vallottak a fiatalokkal teletűzdelt izraeli együttes vendégeként, pedig győzelem esetén szinte bizonyosan kiharcolták volna a továbbjutást.

Guus Hiddink együttese csak akkor szerepelhet a jövő nyári Eb-n, ha legyőzi Andorrát és Anglia pontot sem szerez Horvátország ellen.

„Rendkívül fontos szerepet játszik a tapasztalat a fontos mérkőzéseken. De a rutinra nem csak a pályán, hanem a kispadon és a csapat környékén is szükség van” – jegyezte meg McClaren.


„Steve McClaren még mindig elég jó helyzetben van, magabiztos lehet, pedig nem számíthat legjobb védőire. Ráadásul éppen ezen a fontos találkozón változtatta meg a kapus személyét, a három éve alapembernek számító Paul Robinson helyett Scott Carsont favorizálja” – mondta a BBC Radio 5 Live szakkomentátora Mike Ingham, majd így folytatta: McClaren bátorságára utal, hogy Owen Hargreaves helyett Gareth Barryt részesíti előnyben, de a legváratlanabb, hogy David Beckham helyett Shaun Wright-Phillips jut szóhoz.”

Mike Ingham ugyanakkor indokoltnak látja a korábbi csapatkapitány kihagyását, véleménye szerint Beckham hátrább helyezkedik a pályán, mint a Chelsea-ben remeklő Wright-Phillips.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik