Pontmentés az utolsó percben

A mérkőzésről tudósított:LIPCSEI ÁRPÁD, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított:LIPCSEI ÁRPÁD, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.10.20. 23:29
Címkék
Továbbra sem megy a Honvédnak: a kispesti csapat ezúttal sem nyert hazai pályán, ám mégis elégedettek lehetnek a piros-feketék szurkolói, hiszen kedevenceik kétgólos hátrányból az utolsó pillanatban mentettek pontot a Győr ellen.

A legutóbbi bajnoki forduló sem a Bp. Honvéd, sem a Győri ETO számára nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Supka Attila együttese akkor is hazai környezetben mérkőzhetett, azonban a Kaposvár ellen az utolsó percben kapott góllal végül 1–0-s vereséget szenvedett. Ami pedig az ETO-t illeti, a győriek négy perccel a Paks elleni találkozó vége előtt még kétgólos előnyben voltak, a találkozó lefújásakor azonban az eredményjelző 3–3-at mutatott...

Úgy tűnt, az első játékrészben nem sikerül egyik félnek sem kilábalni a hullávölgyből, hiszen rendkívül óvatos, visszafogott teljesítményt mutattak a pályán lévő labdarúgók. A vendégek trénere, Egervári Sándor érthetően a biztonságra helyezte a fő hangsúlyt, ami azt jelentette: a hazaiak két támadóját, Hercegfalvi Zoltánt és Abrahamot Kovács Zoltán és Zoran Supics igyekezett kivenni a játékból, a két oldalvonal melletti területet Müller Zsolt illetve Völgyi Dániel zárta le, és akkor még ott volt a védelem tengelyében amolyan biztosítóként a csapatkapitány Stark Péter. Az első gólveszélyes támadásra majd negyedórát kellett várni, és ennél a rohamnál éppúgy Igor Bogdanovics hosszú indítása érdemel említést, mint a félidő hátralévő részében a gólveszélyt jelentő akcióknál. A korábban Kispesten is megforduló szerb labdarúgó az első félidőben háromszor is nagyszerű mélységi átadással dobta támadásba társait, és az első 45 perc hajrájában az egyik ilyen akció góllal fejeződött be. Ami figyelmet érdemel, hogy az ETO vezető találata előtt a Honvéd rúghatott szögletet, de a hazai futballisták rosszul álltak fel a győri tizenhatos előterében, és a mintaszerű kontraakciót eredményesen fejezte be a vendégegyüttes.

Ha azt mondtuk, hogy az első játékrész visszafogott futballt hozott, akkor a második 45 percet már nem sok kritika érhette. Ehhez alighanem kellett az is, hogy egy mintaszerű jobboldali támadás végén az ETO kétgólosra növelje az előnyét. Ettől kezdve a Honvéd teljesen átvette az irányítást, szinte csakis a győriek térfelére korlátozódott a játék, és mivel Hercegvfalvi Zoltán hamar szépített, borítékolni lehetett, lesz még bőven izgalom. A kispesti labdarúgók hatalmas elánnal vezették sorra támadásaikat, a győriek alig-alig tudtak átruccanni a hazai térfélre. Egyenlíteni azonban sokáig nem sikerült, s a jelenlévők már-már elkönyvelték a Honvéd újabb hazai vereségét, amikor Vincze Zoltán parádés rúgótehnikával a győri kapu bal felső sarkába csavarta szabadrúgásból a labdát.

A találkozó előtt az ETO labdarúgói és szurkolói alighanem elégedettek lettek volna az egy ponttal, elvesztegetett kétgólos előnyük tudatában azonban aligha tudnak felhőtlenül örülni. A Honvéd játékosai egy félidőt átaludtak, és csakis kétgólos hátrányban futballoztak úgy, ahogy azt szurkolóik joggal várják tőlük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik