Mörtel Renáta bravúrja

BERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGYBERECZKY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.09.14. 23:44
Címkék
Kiélezett végjátékban nyerte meg a Dunaferr a DVSCAquaticum elleni rangadót, így már csak a Győr százszázalékos a női első osztályban. Az újvárosi sikerben főszerepet játszott a 15 gólt szerző Mörtel Renáta.

Ilyet is ritkán hallani: a bemu tatásnál vastaps az ellenfél játékosának. Persze ezen nincs mit csodálkozni, ha tudjuk, hogy a dunaújvárosi szurkolók a nyár óta Debrecenben játszó Nagy Ivettet ünnepelték, a szélső ugyanis kilenc szezont húzott le a Duna-parti városban. Ezúttal viszont egykori csapattársai ellen szeretett volna bizonyítani, s már a meccs előtt látszott rajta, nagyon készül a találkozóra. Ezen a rangadón azonban nem ő volt a főszereplő.

Az elmúlt szezonban még Nagy Ivett is ünnepelt volna Mörtel Renáta játéka láttán, az átlövő ugyanis talán élete mérkőzését játszotta a Loki ellen. Pontosan célzott átlövésből és a büntetőknél sem remegett a keze: nyolc hétméterest értékesített.

A vendégek kezdtek jobban, hatpercnyi játék után 4–2-re vezettek, s ehhez kellett bombázójuk, Szűcs Gabriella is, aki két remekbe szabott góllal nyitott. Az újvárosiak már a félpályánál igyekeztek megállítani a Debrecen akcióit, s ezzel le is szerelték a hajdúságiak egyik fő fegyverét, a lerohanást. Időközben Mörtel belőtte magát, s fordított a Dunaferr (7–5). Ekkor viszont a debreceniek szigorítottak védekezésükön, s ennek meg is lett az eredménye, hiszen a hatperces újvárosi gólcsend után újra a DVSC-nél volt az előny. A vendégek jól játszották meg beállósukat, a szerb Verica Nikolicsot, s a mérkőzés ezen szakaszában higgadtan kézilabdáztak. Imre Vilmos válaszul a kispadra ültette csapata játékmesterét, Ferling Bernadettet. Sok lehetőséget kapott a trénertől az előző szezont még Debrecenben töltő Sopronyi Anett. A jobbátlövő pedig megpróbált élni a bizalommal, fontos pillanatokban talált be.

A félidei egygólos előnyét hamar növelte a Dunaferr, s a 40. perc táján úgy tűnt, eldőlhet a meccs, hiszen stabilabbnak tűntek a hazaiak, s folyamatosan három góllal vezettek. A Debrecen azonban képes volt ritmust váltani, így néhány perc múlva már döntetlent mutatott az eredményjelző.

A végjátékra egyre feszültebbek lettek a csapatok, s hiába lépett meg újra három góllal a Dunaferr, a DVSC visszakapaszkodott, s bár Mörtel továbbra is hibátlanul tüzelt, belül az utolsó percen, 32–31-nél az egyenlítésért támadhattak a vendégek. Kaotikus jelenetek sora játszódott le az újvárosiak hatosa előtt, s a végén a játékvezetők a Dunaferrnek adták a labdát, ezzel pedig Imre Vilmos csapata fontos rangadót nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik