Joaquín Reykjavíkban szeretné elkerülni az elképzelhetetlent

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 11:01
A spanyol szélső, Joaquín Sánchez figyelmeztette válogatottbeli csapattársait, hogy ki nem köszörülhető csorbát szenved generációjuk, amennyiben nem kezdik el sürgősen megnyerni mérkőzéseiket. Spanyolország öt nap alatt két Európa-bajnoki selejtezőt vív, és az ezeken való jó szereplés elengedhetetlen részvételükhöz a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon.
Joaquín bízakodó az elkövetkezendő selejtezők előtt
Joaquín bízakodó az elkövetkezendő selejtezők előtt
Joaquín bízakodó az elkövetkezendő selejtezők előtt
Joaquín bízakodó az elkövetkezendő selejtezők előtt
A spanyol nemzeti tizenegy jelenleg csoportjában a harmadik helyen áll; Svédország három, Észak-Írország pedig egy ponttal előzi meg a hispánokat.

„Egy Európa-bajnokság Spanyolország nélkül nem lenne az igazi - fogalmazott Joaquín. - A spanyol válogatott történetében miénk az egyik legnagyobb tudású generáció, de ezt be is kell bizonyítanunk. Szeretnék kupákat nyerni a Valenciával és a nemzeti csapattal egyaránt, és ez lesz az az idény reményeim szerint, amikor mindez bekövetkezik.”

Nagyon nehéz feladat vár a spanyolokra szombaton Reykjavíkban az izlandi válogatott ellen. Márciusban Mallorcán csak egy kései Iniesta góllal tudták otthon tartani a három pontot.

Ez is igazolja, hogy Luís Aragonés, Spanyolország szövetségi kapitánya egyfajta mumusuknak tekinti Izlandot. A kapitánynak számos hiányzót kell pótolnia: Puyolra (Barcelona) és Javi Navarróra (Sevilla) térdsérülése miatt nem számíthat, míg Fabregas (Arsenal) eltiltását tölti.

Ennek ellenére Mariano Pernía, az Atlético Madrid és a spanyol válogatott védője optimistán várja a szombati találkozót: „nem elégedhetünk meg a döntetlennel, mindenképpen három ponttal kell hazatérnünk. Száz százalékot fogunk nyújtani, ennek elégnek kell lennie”.

A spanyoloknak már nemigen fér bele pontvesztés az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban, ugyanis két legnagyobb ellenlábasukkal szemben egyszer-egyszer már alulmaradtak. Előbb Belfastban 3-2-es, majd Stockholmban 2-0-s vereséget szenvedtek. A spanyol válogatott hazai pályán még mindkét együttessel megmérkőzik.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK, F CSOPORT

A SZOMBATI PÁROSÍTÁS:
Lettország Észak-Írország 19:15
Izland Spanyolország 22:00
Svédország Dánia 20:30

AZ ÁLLÁS
1. Svédország 7 6 - 1 17-4 +13 18
2. Észak-Írország 7 5 1 1 13-8 +5 16
3. Spanyolország 7 5 - 2 13-6 +7 15
4. Dánia 6 3 1 2 9-5 +4 10
5. Liechtenstein 8 1 1 6 5-21 -16 4
6. Izland 7 1 1 5 5-15 -10 4
7. Lettország 6 1 - 5 4-7 -3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik