Nyűglődés után gólzápor

A mérkőzésről tudósított: SZÖLLŐSI GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: SZÖLLŐSI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 11:39
Címkék
Az esélyesebb Zalaegerszeg a végeredmény alapján könnyedén, a látottak alapján kissé nyögvenyelősen tartotta otthon a három pontot az immár három forduló után pont nélkül álló Diósgyőr ellen.

A legvadabb diósgyőri ultrák is néma csendben és összeszorult torokkal meredtek maguk elé: egy 13 éves kisfiúra, a ZTE serdülőcsapatának közlekedési balesetben életét vesztő kapitányára emlékeztek gyászszünettel a meccs résztvevői és nézői a kezdés előtt. Gerencsér Ákos talán éppen akkor határozta el, hogy futballista lesz, amikor a most is pályán lévő Koplárovics Béla öt évvel ezelőtt bevágta a Zalaegerszeg győztes gólját a Manchester United kapujába. Ezt a bravúrt ő már sohasem ismételheti meg... A pályán lévőknek viszont eszébe juthatott, ők eljutottak az NB I-be, rajtuk a sor, hogy meghálálják a sorsnak ezt a lehetőséget, amelyről annyian csak álmodnak.

Az első két fordulóban felsejlő erőviszonyoknak megfelelően kezdődött a meccs: a négypontos zalaiak mezőnyfölényben játszottak, és több ígéretes akció után a vezetést is megszerezték. Aztán ahogy lenni szokott, amikor már a hazai futballisták is elhitték, hogy ez a Diósgyőr a harmadik fordulóban is esélytelen a pontszerzésre (a játék sokáig ezt sugallta), akkor az elöl nyüzsgő Halidou Douva megvillant, s a ZTE egy lélektani bukfenc után kezdhette elölről az építkezést. Ebben főleg a sérült Tóth Zoltán helyett a kezdőbe kerülő Milan Davidov jeleskedett, de részt vett az építkezésben a helyét – a középpálya két széle között – rendre változtató Tóth Norbert és Koplárovics Béla is. Egy-egy gyors, lapos összjáték jelezte, Szlavko Petrovics taníványai képesek átjátszani a mégoly fegyelmezett diósgyőri védőket, a szerb edző által ígért széleken vezetett támadások azonban elmaradtak. A vendégek ezzel egy időben kétségkívül erőre kaptak, ami a hazaiak elbizonytalanodásával járt együtt, és azzal, hogy a Diósgyőr igen gyors és erőszakos légiósa, Halidou Douva többször is megkeverte a kissé statikus, területet védő zalai hátvédeket.

A második félidőben Lakatos Béla meggondolatlan tette fordulatot hozott. Hiába voltak tízen-tízen a pályán (mert a sértett Tóth Norbertet előbb ápolták, majd véres dressze helyett kapott újat, s összesen hét percig volt önhibáján kívül az oldalvonalon túl), a Diósgyőrt megzavarta a kiállítás, s az azt követő cserék: nemcsak ember-, hanem gólhátrányba is került Pajkos János együttese. Ehhez az addig a mezőnyben el-eltűnő közönségkedvenc, Waltner Róbert villanása is kellett, s ekkor már nem volt megállás. Lázba jött a zalai közönség is a visszaszerzett vezetés láttán, s végül fölényes, háromgólos győzelem lett a nehezen indult mérkőzésből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik