Légiósdömping Újpesten

RODICS DÁNIELRODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:34
Címkék

Újabb négy szlovák játékossal bővült az UTE kerete. A csapat internetes oldala szerint az új kapus, a 20 éves Matus Palko az elmúlt két idényt a HK Liptovsky Mikulásban töltötte, az U20-as és a felnőtt Extraligában is pályára lépett. A center Martin Cunderlik 23 esztendős, nevelőegyesületéből, a HC Trnavából érkezett, ahol együtt dolgozott az UTE szintén szlovák vezetőedzőjével, Jindrich Novotnyval.

Miroslav Izvolt, a 24 éves jobbszélső a Spartak Dubnica nevelése, sokáig a junior és a felnőtt első ligában hokizott, de a 2004–2005ös idényben 45 meccsen jégre lépett az Extraligában is. A legutóbbi szezonban megfordult az első ligás HK 95 Povazská Bystricában és a HK VTJ Spisská Nová Vesben. A 32 esztendős jobbszélső, Richard Safarik 1993-ban négy alkalommal szerepelt a szlovák válogatottban a C-csoportos vb-n. Ebben az évben az ötödik kör 116. játékosaként draftolta az NHL-es Buffalo Sabres, majd kölcsönjátékosként a Quebec Major Junior Hockey League-ben, a Hull Olympiques csapatában jégkorongozott. Sokáig ütötte a pakkot a szlovák Extraligában, 2004ben a Dukla Trencín színeiben a BEK négyes döntőjében is játszott. Az előző idényben a lengyel Cracovia Krakówot erősítette.

Az újpestiek korábban már szerződtettek négy szlovák (Anton Lezo, Robert Cop, Jakub Feranec, Stanislav Skorvanek) és egy cseh (Jirí Mocek) hokist, a legutóbbi keret tagjai közül továbbra is a lila-fehéreket erősíti négy légiós (Kamil Gonda, Vladimir Dubek, Jozef Voskár, Matus Filo), így – ha több külföldi már nem érkezik – tizenhárom vendéghokis léphet jégre UTE-mezben. Az újoncok közül Cunderlik, Skorvanek, Safarik, Feranec és Lezo góllal mutatkozott be a csapat első edzőmeccsén, amelyet kedd este játszottak a Megyeri úton az U20-as válogatott ellen. Idevágó hír, hogy szintén Újpesten folytatja pályafutását Berta Ákos. A 20 éves csatár a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu együttesét hagyta el a lila-fehérek kedvéért. Az elmúlt években klubcsapata, valamint az utánpótlásválogatott meghatározó játékosa volt, már a felnőttválogatottban is bemutatkozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik