A mesterhármas a célja

BÁLINT ANDRÁSBÁLINT ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.15. 02:35
Címkék
Az összetettben 12 pontos előnynyel vezető, Silverstone-ban azonban nem remeklő Lewis Hamilton magabiztosan várja a jövő heti Német Nagydíjat, mindenképpen győzni szeretne a Nürburgringen. Ha a McLaren-Mercedes brit újonca megvalósítja tervét, „mesterhármast” ér el, hiszen tavaly és tavalyelőtt is győzelmi serleggel térhetett haza a legendás pályáról. A pontverseny éllovasa az f1racing.net internetes oldalon beszélt esélyeiről.

„Legutóbb mindkét futamot meg nyertem a GP2-ben, amelyre addig nem volt példa. Két évvel ezelőtt pedig F3-as futamon győztem, akkor az ASM-csapat tagja voltam, Mercedes-Benz motort használtam” – utalt a 22 éves klasszis a 2005-ös és 2006-os sikerekre, vagyis a lehetséges „mesterhármas” első két diadalára.

Persze Hamiltonnak a jövő héten lesz a legnehezebb a feladata, mert az utóbbi idők eredményei azt mutatják, a McLaren legfőbb riválisa, a Ferrari visszaszerezte a szezon elején kiharcolt lépéselőnyét. Ennek következményeként pedig a Francia és a Brit Nagydíjon is Kimi Räikkönen diadalmaskodott, míg Hamiltonnak mindkétszer meg kellett elégednie a harmadik hellyel – ráadásul esélye sem volt a győzelemre, pedig Silverstone-ban az élről indult.

„Az angliai, vegyes eredményeket hozó hétvégét is pozitívan zártuk, hiszen értékes pontokat gyűjtöttünk. Így nagyon izgatottan várom a nürburgringi viszszatérést, hiszen szép emlékeim fűződnek a pályához” – jegyezte meg Hamilton.

A brit csillag nemcsak arra emlékszik szívesen, hogy milyen sikereket ért el a németországi pályán, hanem a közönség fogadtatására is.

„Fantasztikusak a nézők! Biztos, hogy ismét nagyszerű élményt jelent majd a verseny, most már a McLaren-Mercedes pilótájaként” – mondta a szigetországi fiatalember.

Lewis Hamiltonnak a jövő hét végén nem kell „megküzdenie” a tavalyi szezon után visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher drukkereivel. Így a szokásosnál többen szorítanak majd a brit csillagnak és csapattársának, Fernando Alonsónak, hiszen ez a wokingi istálló egyik hazai futamának számít a Mercedes miatt. Így nagy nyomás nehezedik a duóra, de a világbajnokság éllovasát ez nem zavarja, ugyanis saját maga tűzte ki a legnehezebb célt, vagyis a győzelem megszerzését.

„Ez az egyik legkedvesebb pályám, így egyértelmű, győzni megyek a Nürburgringre” – mondta optimistán Lewis Hamilton.

A világbajnoki újonc nem tért ki az esélyekre, pedig valószínűsíthető, hogy az ezen a héten lebonyolított belgiumi teszteken is remeklő Ferrari lesz a Mclaren legnagyobb vetélytársa. Hamilton csapattársa, Fernando Alonso nem is titkolja, nehéz feladatot jelent majd a maranellóiak megelőzése.

„Nagyon szoros az idei világbajnokság, ezért roppant keményen kell dolgoznunk azért, hogy az autóból az eddiginél is jobb teljesítményt csikarjunk ki” – jelentette ki a kétszeres világbajnok spanyol klasszis az f1racing.net-nek.

Alonso azt sem tagadja, a McLarennek nem fekszik tökéletesen a nürburgringi aszfaltcsík, ráadásul annak vonalvezetése miatt a megfelelő beállítás megtalálása sem egyszerű. A spanyol csillag szerint a Német Nagydíj helyszíne hasonlít Silverstonehoz, így a jövő heti futamon is nagy veszélyeket rejtenek a pálya egyenetlenségei, ennek kiküszöbölése és a nagy versenytempó megtartása érdekében agresszívan kell ráhajtani a szegélykövekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik