Borsodi Balázs és Lencsés Rita, a sikeres prezenterpáros

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 10:58
Borsodi Balázs és Lencsés Rita hazánk élvonalába tartozó aerobik prezenterek. Itthon – és most már külföldön is – rendszeresen lépnek fel együtt. Már messziről látszik rajtuk, hogy tökéletesen összeszokott párost alkotnak a színpadon, de azt talán kevesen tudják, hogy nem csak szakmailag értik meg egymást ilyen jól, hanem a magánéletben is kitűnő barátok.
Borsodi Balázs
fitnesz.hu
Borsodi Balázs
Borsodi Balázs
fitnesz.hu
Borsodi Balázs
Hány éve dolgoztok együtt?
Rita: Körülbelül négy-öt éve…

Ennyi idő után meg kell még tervezni az óráitokat?

Balázs: A táncos vagy erősítő óráinkat megtervezzük előre, bemelegítéssel, levezetéssel együtt, hogy szakmailag is megállják a helyüket. Természetesen ilyenkor sem szabad mereven ragaszkodni az előre kitalált dolgokhoz, mert alkalmazkodni kell, ha úgy látjuk, hogy az emberek nem tudják tökéletesen követni az órát. A közös eszközös óráknál kiválasztjuk a zenét, de a színpadon már az is elég, ha csak egymásra nézünk. Abból már tudjuk, mit szeretnénk.

Mi a titka annak, hogy két ember ennyire jól megérti egymást, emberileg és szakmailag egyaránt?
Balázs: A baráti és szakmai jó kapcsolat alapja valahol ugyanaz. Azon kívül, hogy fontos, hogy nyitott legyél a másik dolgai iránt, kölcsönösen tisztelnetek is kell egymást. Én Ritát messzemenőkig elfogadom és tisztelem azért, amit ő a wellness mozgásformákban csinál, mind gondolati, mind gyakorlati síkon. A táncosabb mozgásokban pedig ő is maximálisan elfogad engem, és így mind a ketten tudjuk, hogy mi a feladatunk. Ő a gyógytestnevelői szakmája miatt rengeteg információval látja el az embereket, én pedig a látványos show-t képviselem. Az nagyon jó alap, ha ugyanazt vallod a fitneszről, amit a másik, mert akkor már lehet egy jó fúziót csinálni. A különböző hazai iskolák közötti feszültségoldásban is sokat segítene, ha a közös cél érdekében együtt dolgoznának, kölcsönösen elfogadva és tisztelve egymást. Nekünk is ilyen közös munka eredménye, hogy sikerült az Xco-t és Flexi-Bar-t elterjeszteni a hazai fitnesztermekben.

Hol találkoztatok először ezekkel az eszközökkel?
Rita&Balázs: Németországban, egy konferencián. Teljesen kihajtottuk magunkat egy pörgős Dance Aerobic órán, amit nagyon élveztünk, ezért bepréselődtünk az oktató következő, Flexi-Bar-os órájára, de fogalmunk sem volt, hogy mi az. Láttuk, hogy hatalmas az érdeklődés, rengetegen voltak a teremben, és ez kíváncsivá tett minket. Persze elsőre beleszerettünk a Flexibe. Akkor az Xco még nem létezett.

Lencsés Rita
fitnesz.hu
Lencsés Rita
Egyből jól tudtátok használni a Flexi-Bar-t?
Rita: Dehogyis! Csak végighülyéskedtük az órát. De mikor már jól ment, és éreztük a hatását, úgy döntöttünk, megpróbáljuk az itthoni forgalmazást. Azóta is tartjuk a kapcsolatot a németországi anyacéggel, és elsőként értesülünk a fejlesztésekről, újdonságokról.

Pár mondatban hogyan fogalmaznátok meg, hogy miért rendkívüli ez a két eszköz?
Rita&Balázs: A Flexi-Bar a medence és a gerinc helyzetét meghatározó izmok erősítésére szolgál, akár rehabilitációs, akár prevenciós eszközként. Az Xco radikálisabb, használatakor sokkal nagyobb az izomfeszülés. Mivel egyszerre statikus és dinamikus is, ezért egyszerre hat a core izmokra valamint a kötőszövetre. Ezért véleményünk szerint mind a két eszköz örökéletű lesz.

Elterjedésük pedig itthon örökre a ti nevetekhez fűződik. Ezen kívül mit adott még Nektek a közös munka, a siker?
Balázs: Nekem ez az egész roppant sokat segített az emberekkel való kapcsolataimban, mert nagyon visszahúzódó voltam. Most már sokkal nyitottabb vagyok, és emellett nagyon inspirál, hogy boldogságot adhatunk az embereknek.
Rita: Én annak örülök, hogy idáig eljutottam, nem számítottam rá. Eleinte teljesen más irányba indultam, de most már tudom, hogy mit kell tennem azért, hogy benne maradjak a körforgásban. Úgy érzem, nincs megállás, és még többet szeretnék elérni.

Mi kellett ahhoz, hogy idáig eljussatok?
Balázs: Többek között fanatikusak voltunk…

fitnesz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik