Talpra állt a Sopron

BOTÁR LÁSZLÓ, CH. GÁLL ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSBOTÁR LÁSZLÓ, CH. GÁLL ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 15:21
Címkék
Az utolsó tizenhárom percben bizarr hangulatú mérkőzésen fölényesen verte meg a Sopron a játékidő jelentős részében cseresorát játszató Pécset, s ezzel 2–1–re feljött a döntőben.

Az ember nem hitt a szemének: jó, ha 1500-an lézengtek a meseszép MKB Arénában az MKBEuroleasing Sopron–MiZo Pécs 2010 bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, s annak is a negyede a részükre kijelölt szektort zsúfolásig megtöltő pécsi fanatikus volt. Hát ennyit ér a leghűségesebb városnak az öt év utáni első bajnoki cím megszerzésének lehetősége?!

Meglehet, az összesítésben kialakult 0–2–es állás szegte a hazaiak kedvét, no de akkor is…

Mindenesetre lehengerlően kezdtek a zöld-sárgák, mintha csak üzenni akartak volna az otthon maradottaknak: kár, hogy nem bíztok bennünk… 18–8-ig az történt a parketten, amit Ivana Matovics, Olekszandra Gorbunova és Cserny Réka akart, ekkor úgy tűnt, a vendégek feladják a meccset, bízva a szombati hazai mérkőzésben. Aztán Iványi Dalma triplájával már 19–15 állt a táblán, ami azt jelentette, újra meccs lett az egyoldalú küzdelemből. A soproni irányító, Németh Bernadett is bedobta első kosarát a döntőben – egy hármast –, azaz először a párviadal során tartósan az alapszakasz győztese felé látszott billenni a mérleg nyelve. Most már megjött a hazai szurkolók hangja is, és miután Cserny Réka, a mezőny legjobbja a dudaszó pillanatában ziccert értékesített, 45–33–as, megnyugtató előnnyel mehettek a hazaiak az öltözőbe. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Rátgéber László, a bajnoki címvédő kedden még „zakóhajigálós” mestere ezúttal sztoikus nyugalommal szemlélte a történéseket, mintha csak előre beletörődött volna a megváltoztathatatlanba, szombatra tartalékolva szellemi energiáit.

Iványi triplájára Matovics duplával felelt, majd Gorbunova váltotta három pontra a tiszta dobóhelyzetet. Matovics olyan biztosan dobta a tempót, mint más a ziccert, s nőttön nőtt a differencia. Közben a kedden érthetetlenül „jegelt” Károlyi Andrea triplája is célt ért, s ettől kezdve a trónkövetelőnek még a behunyt szemmel elengedett dobásai is bementek, Albena Branzova duzzasztotta a 27. percben 20 pontosra a különbséget (62–42). Ekkor pályára lépett a vendégeknél a 17 éves Krivacsevics Tijana, majd kisvártatva a hasonló korú Kováts Nóra, Sarok Nikolett, valamint a 20 esztendőis Fürtös Kata.

Az utolsó tizenhárom percet – mintha csak abszurd film forgatásának lennénk tanúi – végigénekelte a vendégszektor, elemi erővel zúgott az „Ollé, ollé, MiZo Pécsi VSK!” kórus, amit Rátgéber faarccal, ütemes tapssal vezényelt.

Hogy szombaton ki fog énekelni és tapsolni, azt még lehetetlen megjósolni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik