Két sorsdöntő perc

MIHÁLYI ANDRÁS, MÓCZÁN ZOLTÁN, MOLNÁR CSABAMIHÁLYI ANDRÁS, MÓCZÁN ZOLTÁN, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2007.05.09. 23:36
Címkék
Elképesztően izgalmas mérkőzésen 1.5 másodperccel a lefújás előtt dobta be Bujdosó Nóra a büntetőt, amellyel a pécsi együttes megnyerte a mérkőzést, és vezet a döntőben 2–0-ra.

Minden belesűrűsödött ebbe a negyven percbe, amiért az emberek szeretnek kosárlabdameccsekre járni. Táblás ház – a vendégszektortól eltekintve hófehérben „virított” a lelátó –, az alapszakasz legjobbjának, Béres Tímeának a felköszöntése, a tíz éve regnáló helyi vezető, Rózsa Gábor ünneplése, káprázatos kosarak, kiváló egyéni megoldások, szenzációsan védekező csapatok, elhúzó soproniak, egyenlítő pécsiek – és töméntelen izgalom. Ezek jellemezték a találkozót.

Két perc mégis kiemelendő. A 25.-ben annyi minden zsúfolódott össze, ami elegendő talán egy szezonra is. 39–41 állt a táblán. Először is kipontozódott Amra Dapo, majd rögtön ezt követően labdát szereztek a vendégek, a játékvezetők pedig személyi hibát láttak Bujdosó Nóránál. Rátgéber László nem ezt látta. Mi tagadás, a bírók szemszögéből sohasem könynyű egy ilyen meccs, viszont a következetesség a legkevésbé sem volt jellemző a szürke ruhások keddi ténykedésére. A pécsi edző finoman fogalmazva is hevesen reklamálta a játékosa ellen befújt szabálytalanságot, amiért technikait kapott. Ezt követően pedig még „látványosabbá vált” Rátgéber „one man show-ja”, röpült a zakó – egészen a lelátóra. Jött a második technikai, ment Rátgéber. Ki a teremből. Mert ez a szabály. A hat kötelező büntetőből egyet Cserny Réka, négyet Ivana Matovics küldött a helyére, el is húzott a Sopron (39–46).

Ezután mintha hullámvasúton ültek volna a résztvevők. A negyed végére egyetlen pontra zárkóztak fel a hazaiak, majd öt percig nem dobtak kosarat, a 35. percben győztesnek látszott az alapszakaszelső (51–61). Aztán mégsem. Szinte pillanatok alatt eltüntették a fehérek a hátrányt, ám a vendégvezetés – amely a 20. perctől íródott – kitartott egészen az utolsó percig. Amikor minden eldőlt. A negyvenedikben általában el szokott. Most is.

Először Iványi Dalma egyenlített, majd újra a pécsiekhez került a labda. Bujdosó Nóra rádobta messziről, leperdült a gyűrűről. A bedobó utánament, leszedte, megint nem volt jó a célzás, de a 21 esztendős válogatott kosaras ismét leszedte. Ekkor Horváth Zsuzsanna szabálytalankodott vele szemben. 1.5 másodperc volt hátra. A második büntető bement. A válasz eredménytelen maradt. Nyert a Pécs, és csütörtökön, ha ismét nyer, megvédi bajnoki címét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik