Összeül a válságstáb

A mérkőzésről tudósított: MÓCZÁN ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: MÓCZÁN ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék
Két hete ultimátumot kapott a pécsi csapat és a szakmai stáb, a vezetőség ugyanis a Honvéd és a Paks elleni hazai mérkőzések után hat pontot remélt. Nos, a hatból csupán egy lett. Emiatt hétfőn összeülhet a „válságstáb”.

Csaba Gergő sohasem feledi el 2007. május 5-ét. A 18 éves fiatalember szombat reggel elsétált a Leőwey Klára Gimnáziumba, hogy aztán elballagjon társaival, búcsút intsen az alma maternek, vállán a tarisznyával, karján a hatalmas virágcsokrokkal, s aztán az ilyenkor szokásos ünnepi ebéd után kimenjen a pécsi stadionba, s tartalék kapusként készüljön a Paks elleni találkozóra.

Amikor leült a kispadra, eszébe sem jutott, hogy az est főszereplője lehet, sokkal inkább a hétfői írásbeli érettségin járhatott az esze, de aztán közbeszólt a sors, pontosabban Szabó Zsolt játékvezető döntése: a bíró már az első percben kiállította Sólyom Csabát, a PMFC kapusát, s a gimnazista Csaba Gergő három gimnasztikázó mozdulat után a kapuban találta magát.

Úgy tűnt, lámpaláz nélkül szállt be a játékba, és a 28. percig mindenki hitte, gól nélkül úszhatja meg a bemutatkozást. Hát nem… A napokban villámigazolással szerződtetett csatár, Horváth Ferenc ugyanis kettőzött bizonyítási vággyal lépett pályára, a 34 éves, 32-szeres válogatott futballista a rá jellemző jellegzetes mozdulattal rémálommá tette Csaba Gergő debütálását.

A pécsi vezetőedző, Keszei Ferenc átszervezte csapatát, és a paksi előny, valamint az emberhátrány ellenére nagy elszántsággal és olykor pontosabban és szervezettebben is futballozott a hazai együttes – úgy tűnt, a Paks csak a biztonságra törekedett.

Sem az első félidőben, sem a folytatásban nem lehetett beszélni színvonalról, futballszakmáról, a mérkőzést meghatározta az első percben történő kiállítás. Ettől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a Paksi FC mennyi energiát mozgósít a győzelem érdekében. Nos, a zöld-fehérek egyáltalán nem kényeztették el lelkes szurkolóikat, szürkén, egysíkúan futballoztak, de így is övék lett a három pont. A Pécs elmaradt a várakozástól, nem szerezte meg a korábban előirányzott hat pontot (két hazai meccsből csak egy jött össze), emiatt rendkívül nehéz helyzetbe került a Keszei Ferenc vezette együttes. A 14. helyre zuhant vissza, csupán egy pontra áll a kieséstől. Információnk szerint hétfőn összeül a klub vezetősége, és a válságstáb tagjai eldöntik, hogyan tovább. Büntetni már nincs mit és kit, hiszen annál nagyobb büntetés nem létezhet a pécsieknek, minthogy kiesik a csapatuk. Most valami jobbat kell kitalálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik