Esélyt sem adott a DVSC

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, KIRIPOLSZKY TAMÁSA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.04. 23:29
Címkék
Nagy csatát hozott az Újpest és a Debrecen párharca. A Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján a hazaiak végig fölényben futballoztak – igaz, Tisza Tibor gólja után egy ideig az Újpest állt továbbjutásra –, s a DVSCTEVA teljesen megérdemelten jutott be a legjobb négy közé.

A Magyar Kupa-negyeddöntő reggelén egyik edző sem mondhatta, hogy ez a nap is jól kezdődik. A hazai oldalon Miroslav Beráneknek ugyanis azzal kellett szembesülnie, hogy Sándor Tamás, a debreceniek egyik legjobb futballistája hátfájásra hivatkozva nem vállalja a játékot. Urbányi István pedig azért lehetett morcos, mert védelmének meghatározó tagja, Böjte Attila bokafájdalmak miatt nem játszhatott; a lila-fehérek védőjét még a hétfő délutáni edzésen rúgta meg véletlenül egyik csapattársa. Így kapott helyet a hazai együttesben Marco Túlio, a vendégeknél pedig Kiss Zoltán. Az átszervezés a debrecenieket zavarta meg kevésbé: a Loki többször is átjátszotta a lilák védelmét, mégpedig úgy, hogy a támadók lendületből vezették kapura a labdát.

A vezető gól azonban mégsem egy ilyen akcióból született, hanem a debreceni Kiss Zoltán bombájából, és ezzel eldőlt az is, hogy nem lesz hosszabbítás, hiszen az Újpestnek (a Megyeri úti 0–0 tükrében) mindenképpen gólt kellett szereznie, ha tovább akart jutni. Nos, a gólhoz szerencse is kellett: a lilák az első félidőben egyszer találták el a kaput, és azonnal egyenlítettek is. Tisza Tibor szabadrúgásgólja azért felveti a kérdést, hogy erre a játékhelyzetre miért nem készült fel Csernyánszki Norbert, a hazaiak kapusa. Ha megnézte mondjuk az összefoglalókat, tudnia kellett, hogy a tizenhatos sarka elől a debreceni nevelésű Tisza Tibor mindig a rövid felső sarokra lövi a labdát, ugyanígy tett a Fehérvár és az MTK ellen is, vagyis lehetett volna rá készülni.

Aztán Csernyánszki Norbertet kihúzták a bajból társai, hiszen a szünet után a Debrecen a maga javára tudta fordítani a meccset, és ezzel továbbjutott. Persze, nem volt ez ilyen egyszerű.

A második félidő igazán élvezhető futballt hozott, az ember végre Magyarországon is jól érezhette magát egy stadionban, hiszen küzdöttek, hajtottak a csapatok, szinte pillanatnyi szünet sem volt a játékban. Az Újpest először akkor került nagy bajba, amikor Ivan Zalehet kiállította Szabó Zsolt játékvezető. Urbányi István ekkor átszervezte együttesét, Tisza Tibor már egyedül maradt elöl. A húzás azonban nem jött be, hiszen előnyt szerzett a Debrecen, kihasználva egy védelmi megingást. Dzsudzsák Balázs szépségdíjas gólja már mindent eldöntött, és egyértelművé tette a továbbjutást.

A Loki gyors, akaratos futballjával nem hagyott kétséget afelől, melyik csapat volt a jobb. A lila-fehérek veszélytelenek voltak kapura, mindössze Tisza Tibor szabadrúgásai keltettek izgalmat. Az újpesti szakmai stábnak el kell gondolkodnia rajta, hogy az együttes miért nem tud akciógólt lőni; ilyen találatot legutóbb a tavaszi első fordulóban szerzett a gárda.

Jó: Dzsudzsák, Kiss Zoltán,Vukmir, ill. Vaskó, Erős K.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik