Elvesztette az elődöntőt, s a dráma tragikus hőse lett a csapat

Vágólapra másolva!
2007.03.29. 10:53
Nem jutott be a döntőbe a címvédő magyar női vízilabda-válogatott a 12. FINA-világbajnokságon, Melbourne-ben, miután az elődöntőben, hosszabbítás után 10-9-es vereséget szenvedett az Egyesült Államok csapatától. A magyarok a rendes játékidőben négygólos hátrányból egyenlítettek, és hozták 8-8-ra a rendes játékidőben a mérkőzést. Aztán az öt gólig jutó Primász Ágnes még a vezetést is megszerezte, de az amerikaiak fordítottak. Az utolsó másodperceket emberelőnyben támadhatta végig a Godova-csapat, Stieber Mercédesz lövése azonban a kapuról kipattant, így kikapott a csapat. A mieink a bronzéremért játszhatnak majd.
Primász Ágnesnek ez volt a legjobb meccse a világbajnokságon, sajnos a győzelem elmaradt
Reuters
Primász Ágnesnek ez volt a legjobb meccse a világbajnokságon, sajnos a győzelem elmaradt
Primász Ágnesnek ez volt a legjobb meccse a világbajnokságon, sajnos a győzelem elmaradt
Reuters
Primász Ágnesnek ez volt a legjobb meccse a világbajnokságon, sajnos a győzelem elmaradt

12. FINA-VILÁGBAJNOKSÁG (MELBOURNE), NŐI VÍZILABDA

MAGYARORSZÁG EGYESÜLT ÁLLAMOK
13 Brávik H. (k) 1 Armstrong (k)
2 Tomaskovics 2 Petri
3 Bujka 3 Lorenz
4 Benkő 4 Villa
5 Stieber 5 Wenger
6 Takács 6 Golda
7 Györe 7 Cardenas
8 Zantleitner 8 Hayes
9 Brávik F. 9 Windes
10 Pelle 10 Gregorka
11 Valkai Á. 11 Van Norman
12 Primász 12 Craig
1 Horváth P. (k) 13 Hipp (k)
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Godova Gábor Guy Baker

Gólszerzők: Primász 5, Valkai 2, Tomaskovics 2, ill. Lorenz, Golda 2, Wenger 4, Cardenas, Van Norman, Villa
Gólok emberelőnyből: 4/6, ill. 1/8

Szavazás

Ön szerint csalódás-e a női vízilabda-válogatott szereplése?

Írja be az itt látható számot!
A Melbourne-ben zajló 12. FINA-világbajnokságon a női vízilabda torna elődöntőjében megismétlődött a legutóbbi vb-döntője. Akkor a magyar női válogatott hosszabbítás után legyőzte az Egyesült Államokat.

Most először Lorenz talált a kapunkba a harmadik percben, s erre még emberelőnyből Primász révén két perc múlva tudtunk válaszolni, ám az ellentámadásból Golda megint megszerezte a vezetést. Ebben a negyedben nem is esett több gól, s valljuk meg őszintén, a mieinknek nem is nagyon volt esélye, miután a fizikálisan erős ellenfél szinte kiszorította játékosainkat a kapu elől.

Ez a második negyedben is folytatódott: bár Wenger góljaira előbb Valkay Ágnes (megint emberelőnyből), majd Tomaskovics válaszolt, ám ezt követően megállt a tudomány. Cardenas távolról ejtett, majd egy emberelőnyt Wenger is kihasznált, addig a mi távoli kísérleteink kaput sem találtak. Így 3-6 volt az állás a félidőben.

Ráadásul Van Norman már négyre növelte az amerikaiak előnyét a harmadik negyed elején. Ettől függetlenül kicsit feljavult a játékunk, amit az is jelzett, hogy két újabb emberelőnyt is kihasznált Primász, így feljöttünk kettőre, de a negyed hajrájában már mi is elhibáztuk a helyzeteket, s az utolsó percben rossz védekezésünk miatt Villa is gólt szerzett. Ahelyett tehát, hogy egyre csökkentettük volna a különbséget, az háromra nőtt.

Pedig mennyire más lett volna a folytatás. Pláne, hogy Valkay Ágnes, majd újra Primász lő gólt a zárónegyed elején és 47 másodperccel a vége előtt Tomaskovics kiegyenlített.

De még hátra volt 47 másodperc, és az amerikaiak emberelőnybe kerültek. Ekkor viszont a gyengén kezdő, de a menet közben feljavuló kapusunk, Brávik Henrietta védett bravúrral. Következhetett a kétszer három perc hosszabbítás.

Ismétli-e magát a történelem? Mindenesetre Primász ejti át megint az amerikai kapust és ezzel először vezetünk. Golda azonban kiegyenlít és lassan le is telik a hosszabbítás első három perce. Ráadásul a második ráadás elején Wenger centerből lő gólt. Nekünk meg most nem jött be semmi. Az utolsó fél percben nálunk volt a labda, ráadásul kaptunk egy emberelőnyt is, ám senki nem vállalta el a lövést, végül pedig két másodperccel a vége előtt Stieber az amerikaiak kapusát lőtte fejbe.

Így az amerikaiak jutottak a fináléba, s a mieink szombaton az Ausztrália-Oroszország meccs vesztesével mérkőzünk a bronzéremért. Persze addig még pénteken férfi válogatottunk 13 órakor a spanyolokkal játszik majd az elődöntőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik