A 15 gólos sikerrel csoportelsőként negyeddöntős a Godova-csapat

Vágólapra másolva!
2007.03.23. 09:33
Fantasztikus hajrát produkált, a végén szinte minden támadásából gólt szerezve 19-4-re győzte le Kuba együttesét a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i 12. FINA-világbajnokságon, a D csoportban. Hamarosan kiderült, hogy a 15 gólos siker csoportelsőséget ért, mivel közvetlenül a mieink meccs után az olimpiai bajnok olasz gárda 21-9-re, azaz a szükséges 13 helyett csak 12 góllal győzte le Új-Zéland legjobbjait. A magyarok a nyolc között majd a Németország–Kanada összecsapás győztesével találkoznak, míg az elődöntőben feltehetőleg az amerikaiakkal.
Horváth Patrícia remekül védett, neki is köszönhető a nagy gólkülönbség
Reuters
Horváth Patrícia remekül védett, neki is köszönhető a nagy gólkülönbség
Horváth Patrícia remekül védett, neki is köszönhető a nagy gólkülönbség
Reuters
Horváth Patrícia remekül védett, neki is köszönhető a nagy gólkülönbség

12. FINA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐI VÍZILABDATORNA

dfdfg
MAGYARORSZÁG KUBA
1 Horváth P. (k) 1 Zunzunequi (k)
2 Tomaskovics 2 Diago
3 Bujka 3 Bravo
4 Benkő 4 Hernandez
5 Stieber 5 D. Gutierrez
6 Takács 6 Caballero
7 Györe 7 Garlobo
8 Zantleitner 8 Soler
9 Brávik F. 9 Andrew
10 Pelle 10 Frometa
11 Valkai Á. 11 L. Gutierrez
12 Primász 12 Truffin
13 Brávik H. (k) 13 Gomez (k)
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Godova Gábor Francisco Trueba
Gólszerzők: Valkai 5, Stieber 4, Primász 3, Tomaskovics 2, Bujka 2, Pelle 2, Györe, ill. Hernandez 3, Caballero
Gólok kiállításból: 2/4 ill. 2/9
Ötméteresek: 2/3, ill. 1/2

Szavazás

Hányadik helyen végez a női válogatott Melbourne-ben?

Írja be az itt látható számot!
Álmosnak tűnt, de inkább görcsösen kezdett a magyar válogatott Kuba ellen. A tét nem volt túl „nagy”, hiszen győzelmünk és továbbjutásunk már a kezdés előtt borítékolható volt, de a csoportelsőség miatt a lehető legnagyobb arányban kellett megvernünk a karibiakat, akik az olaszoktól 12 góllal kaptak ki.

A tét nagyságához mérten csapatunk legrutinosabb játékosa, Stieber Mercedes két góljával adta meg az alaphangot, de hiába védett többször bravúrosan közeli ziccereket is Horváth Patrícia, támadásban megijedtünk Gomeztől.

A lövéseket nagyon kicentiztük, így többször a kapufa állta góljaink útját. Godova Gábor szövetségi kapitány időközben a parton az őrület határán állt. Pedig védekezésben, ahogyan eddig a vb minden másodpercében, jól zártunk, szorítottuk ki ellenfelünket, támadásban azonban jócskán akadtak hiányosságok. Elsősorban az, hogy nem akadt egy biztos kezű befejező ember.

Nagyon nehezen akart beindulni a magyar gépezet támadásban, a harmadik negyed elején centerjátékunk volt eredményes, de hamar vette a lapot az ellenfél és váltottak védekezésben. Ezután már nem tudtunk újítani.

A záró felvonást így hétgólos előnnyel várhattuk, ami valószínű kevés lett volna csoportelsőséghez, nem igazán maradt volna izgulnivalónk az olaszok meccsére.

Szerencsére nem így lett. Az egész mérkőzésen nagy kedvvel, de nem túl pontosan és eredményesen játszó Valkai végre elkapta el a fonalat, majd eddigi legjobbunk, a kubaiak ellen viszont „gólcsendben” maradó Pelle is duplázott gyorsan.

Ellenfelünk padlóra került: el is fáradtak, és a kapuscsere sem segített rajtuk. Amíg a végén még ötméterest is rontottak, addig nálunk Stieber az utolsó előtti pillanatban is gólt szerzett. A negyedik negyedben megkaptuk ugyan „szokásos” gólunkat, viszont egy híján éppen annyi gólt szereztünk, mint előtte három negyed alatt.

Erre az utolsó negyedre lehet alapozni a folytatásban. Persze, ne feledjük: ahhoz, hogy ilyen szinten kijöjjön a fizikai és tudásbeli különbségünk, előtte három negyeden keresztül tartanunk és fárasztanunk kell ellenfelünket.

Miután az olaszok 21-9-re verték Új-Zélandot, mi végeztünk a csoport első helyén és a német-kanadai mérkőzés győztesével játszunk a negyeddöntőben. Az olaszok a második helyen továbbjutva a hollandokkal találkoznak és mérkőznek meg a nyolcba kerülésért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik