Ez aztán a meglepetés!

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 06:51
Címkék
Aczél Zoltánnak sikerült rendbe tennie a játékoslelkeket Rákospalotán, a kiesés ellen harcoló REAC futballistáinak immár van önbizalmuk, és hogy az erőnléttel sincs gond, jelzi, hogy a csapat tempós futballal győzte le a dobogós helyért hajtó ZTE-t.

Két csapat, különböző célok, ám a szombati mérkőzés előtt mégsem lehetett azt mondani, hogy a nemzetközi kupaszereplést érő helyért küzdő Zalaegerszeg egyértelmű esélyesként lépett volna pályára a REAC ellen. A rákospalotai ugyanis masszív csapattá érett, és habár a kiesés ellen küzd a REAC, a klubnál nagyon csalódottak lennének, ha a következő szezonban már nem az élvonalban játszana az együttes. Lendületesen kezdte a mérkőzést a hazai gárda, és habár arra lehetett számítani, hogy a forduló előtt a harmadik helyen álló Zalaegerszeg vezeti majd a veszélyesebb támadásokat, még negyedóra sem telt el a találkozóból, amikor Torma Gábor már két gólt jegyzett. A vendégek játéka körvonalaiban sem hasonlított az Újpest elleni mérkőzésen nyújtotthoz, pedig Simon Antal ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára ezúttal is, mint hétfőn. Sebők József ezúttal is csupán a kispadon kezdett, igaz, a Zalaegerszeg trénerének nem is volt oka változtatni, hiszen a két támadó közül Waltner Róbert gólt lőtt a liláknak, míg Rajko Lekics rengeteg labdát tartott meg, harcosságával pedig alaposan kifárasztotta az újpesti védőket. Az más kérdés, hogy mindebből a vendégek két támadója vajmi keveset csillantott fel a szombati mérkőzés első félidejében, csupán a szerb-dán kettős állampolgárságú légiós két megmozdulásán látszott, hogy az ő játékában benne lehet a gól.

A Zalaegerszeg a kezdeti sokk után aztán fél óra elteltével kezdett szép lassan magához térni, Molnár Balázsék a mezőnyben ügyesen passzolgattak, keresztlabdákkal próbálták meg a kapuja elől kicsalogatni a hazaiakat, a REAC a vezetés tudatában azonban a biztonságra fektette a fő hangsúlyt, és a két csatár kivételével mindenki visszazárt a kapu elé. A zalaiaknak nem ízlett ez a stílus, hiszen Aczél Zoltán együttese egészen kis területre szűkítette le a játékot.

Simon Antal a második félidőre pályára küldte Sebők Józsefet, ám a háromcsatáros játék helyett továbbra is két támadóval futballozott a ZTE. Sebők József ugyanis ezúttal a középpálya jobb oldalán kapott helyet, és habár játékrendszert nem váltottak a vendégek, egy fokozattal azért mindenképpen feljebb kapcsolt a ZTE. Érezhető volt, hogy az egy pont nincs elérhetetlen távolságban Simon Antal együttese számára, és ha Sebők József az 57. percben belövi a büntetőt, akkor talán még elég idejük is lett volna az újabb gól megszerzésére. A végén ugyan Waltner Róbert csak bepasszírozta a labdát a REAC kapujába, ám ez már csupán a szépítéshez volt elegendő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik