A csetlő-botló Sopron most megtáltosodott

A mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ, SZ. NAGY TAMÁSA mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ, SZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.03.04. 00:26
Címkék
Esős időben, vizes, csúszós pályán a Diósgyőr nem tudta hozni az őszi szezon végén mutatott jó játékát, a Miskolcon megtáltosodó soproniak eredményes kontrajátékuknak köszönhetik a három pontot.

Egy afrikai labdarúgó ki, a másik be.

Az MTK elleni tavaszi nyitányon bizonytalankodó ghánai William Amamoót „lecserélte” Csertői Aurél, a soproniak edzője, helyette Takács Tamás állhatott a gólvonalra, a hazaiaknál pedig Csank János beállította a kezdőcsapatba a kameruni olimpiai válogatott Sadjo Hamant. Utóbbi futballista múlt vasárnap érkezett, és kedden edzett együtt először a társakkal, ám ezek szerint meggyőző teljesítményt nyújtott már a gyakorlásokon is…

Ezen aztán elég sokáig merenghetett az ember, hiszen nem sok minden történt az első fél órában. Mindössze azt regisztrálhattuk, hogy a vizes, csúszós talajon ide-oda pattog a labda, a szabálytalanságokban 8–1-re vezet a Diósgyőr, a lesekben pedig 5–1-re a Sopron.

A csatárjátékkal nem lehetett elégedett Csank János, a szürkén játszó Simon Attilát le is hozta a szünetben, helyette némiképp meglepő módon Halgas Tibor folytatta a játékot. Diósgyőri rohamokkal indult a második félidő, igaz, ebben a legkevésbé sem volt szerepe az újonnan beállt, nem az igazi posztján játszó játékosnak. Bár próbálkozás szép számmal volt, összességében meddőnek bizonyult a diósgyőri mezőnyfölény, sem a középpályás-, sem a csatársorban nem volt átütőerő. A Diósgyőr játékát mindig meghatározó Foxi Kethevoama és Sipeki István is gyengén futballozott, a többiek közül pedig nem akadt senki, aki a hátára vette volna a gárdát. Pontosan ennek ellentétét mutatta a Sopron, Csertői Aurél együttese a kezdeti passzivitás után egyre jobban belejött a játékba, és ennek meg is lett az eredménye. A 63. percben csődöt mondott a hazai lestaktika, Feczesin Róbert pedig Magasföldi József önzetlenségének köszönhetően megszerezte a vezetést, sőt hét perc múlva megduplázhatta volna a soproni előnyt, lövését azonban Szalma Pál bravúrral hárította. A diósgyőriek futottak az eredmény után, és hiába cserélt Csank János kettőt is, az utolsó negyedórára az erejével teljesen elkészülő Diósgyőr kapott még egy gólt, az addig szinte semmit sem mutató Cristian Cigan volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik