Bajnokverők egymás ellen

B. A., S. J., SZ. GY.B. A., S. J., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2007.02.07. 01:17
Címkék
Két remek formában levő női együttes, a Dunaferr és a Cornexi találkozik szerdán délután Dunaújvárosban. A Fejér megyei élcsapatok rangadója NB I-es helyezésüktől függetlenül pikáns, a csatájuk végkimenetele ezúttal a legjobb négybe jutás kérdését is befolyásolhatja.
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre
Danis Barna
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre
Danis Barna
Kenyeres Fanni a szerdai ütközetben sem számíthat sok kíméletre

A házigazda Dunaferr helyzete betonbiztosnak tűnik a rájátszás felsőházában, sőt az is valószínűsíthető, hogy Kovács Péter tanítványai a harmadik helyen zárják az alapszakaszt. Ahhoz, hogy az újvárosiaknak ne kelljen számolgatniuk a hátralevő időszakban, mindenképpen meg kell szerezniük a két pontot a Cornexi ellen.

A Dunaferr legutóbb október végén hagyta el vesztesen a pályát, akkor – a szezon egyik negatív szenzációját keltve – Hódmezővásárhelyen kikapott, azóta viszont sorozatban hétszer nyert. A remek széria két legfontosabb diadala a Debrecen otthonában aratott siker, valamint a bajnok Győr elleni hazai győzelem volt.
A Dunaferr vasárnap a Fáy utcában sokáig magabiztosan vezetett, ám a végjátékban nagyon magára engedte a Vasast, végül csaknem elvesztette az egyik pontot. A fehérváriak ellen nem fér bele hasonló hullámvölgy.

Főként azért, mert a Cornexi is vérszemet kapott az utóbbi hetekben. A fehérváriak az ősszel már csak titkon reménykedhettek a négy közé kerülésben, ám azóta sokat javult a helyzetük. Vura József tanítványai számára kedvezően alakultak a vetélytársak eredményei (jókor jött nekik a DVSC két hazai veresége a Dunaferr és a Fradi ellen), ők ugyanakkor bravúrral javították tovább saját pozíciójukat. A Győri Audi ETO legyőzésével újra saját kezükbe vették sorsukat. A fehérváriaknak minden pontra nagy szükségük van, hogy minél kedvezőbb helyzetből várják majd a Debrecen elleni sorsdöntő csatát az utolsó fordulóban.
Ezért a győzelem presztízsén túl is hatalmas a tét Dunaújvárosban. A Cornexi szombaton a Hódmezővásárhely elleni sikerrel (35–28) hangolt a megyei derbire, akkor főként a 13 gólig jutó Balogh Beatrix volt elemében.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Kovács Péter, a hazai pályán eddig mindössze egy pontot veszítő Dunaferr (27–27 a Vasas ellen) edzője szerint együttesének csak rövid ideje volt a felkészülésre, hiszen vasárnap még élet-halál meccset vívott a Vasas ellen.

„Ez természetesen nem panasz – hangoztatta a szakvezető –, hiszen a napokban befejeződött férfivébén is láthattuk, milyen sűrűn követték egymást a mérkőzések. Mi nagy valószínűséggel már a legjobb négy között vagyunk, ellenfelünknek nehezebb a helyzete. A helyében én úgy jönnék Dunaújvárosba, hogy meglepetést kell szereznem. Mi persze ezt szeretnénk megakadályozni. Nagy csatára számítok, mert a fehérváriak nehézségeiket legyőzve most egyre jobban játszanak. Kemény védekezés és az abból indított lerohanások jellemzik leginkább a játékukat. Gólerős szélsőik és az átlövő Szrnka Hortenzia jelenti a legtöbb veszélyt kapunkra. Az ősszel 31–29-re kikaptunk Fehérváron, van tehát elszámolnivalónk. Nem szeretnénk adósok maradni.”

Vura József, a Cornexi mestere azzal kezdte, hogy a Győr legyőzésével maradt remény csapatának a négybe kerülésre. „Dunaújvárosban nem mi leszünk az esélyesek – mondta –, de a lányoktól azt várom, hogy tudásuk legjavát nyújtva küzdjenek, s akkor jó meccset játszhatnak. Ebben pedig bármi benne lehet. A Dunaferrnek remek a hatos védőfala, valamint a nyitott variációkat is kezdi hatékonyan alkalmazni. Minden poszton remekül képzett játékosokat küld pályára, a kapus Sirina formája is javul. Nehéz lesz, de megpróbáljuk.”

Edzőváltás Debrecenben

A felsőházba jutásért a Cornexivel csatázó DVSC edzőt váltott kedden. A csapat életét meghatározó tulajdonosi kör úgy döntött, hogy az eddigi vezetőedzőt, Bíró Imrét felmenti a munkavégzés alól. Az évad végéig a korábbi másodedző, Varga József látja el a szakvezetői teendőket – közölte Fekete György, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. Varga a 2003–2004-es évad rájátszásában hat mérkőzésen már vezette a csapatot.
Nyilatkozatok

Ferling Bernadett (Dunaferr): – Igyekszünk megtalálni a megfelelő támadó- és védőtaktikánkat a nagyon nehéznek ígérkező mérkőzésre. Rendkívül jó csapat lesz az ellenfelünk, tudjuk, kikkel állunk szemben, ennek megfelelően készülünk. A Cornexit remek egyéni képességekkel megáldott játékosok alkotják, akik igazi csapatként szerepelnek az utóbbi időben. Az őszi fehérvári vereségünk rossz emlék, ráadásul akkor sérült meg kiváló kapusunk, Paula Ungureanu is, akinek a visszatérésére még mindig várnunk kell.

Balogh Beatrix (Cornexi): – A Dunaújvárosról mindenki tudja, hogy otthon nagyon veszélyes vetélytárs, azonban ha szoros mérkőzést tudunk játszani ellene, akkor talán legyőzhetjük. Ehhez csapatunkban mindenkinek a maximumot kell nyújtania. A Dunaferr is megverte a Győrt, meg mi is, vagyis mindkét együttes jó formában van. Azt tervezzük, hogy legyőzzük otthonában az Újvárost, amely ellen az ősszel már szereztünk két pontot. Szerencsére nincs sérültünk, és ez is javítja esélyeinket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik