Puska nélkül is villogna

O. Z.O. Z.
Vágólapra másolva!
2006.11.08. 01:17
Címkék
Ole-Einar Björndalen Norvégia és talán a világ valaha élt legsikeresebb sílövője már javában készül a havas szezonra – a sílövők Világkupa-szezonja november 29-én rajtol a svédországi Östersundban.
A magányos felkészülés híve
A magányos felkészülés híve
A magányos felkészülés híve
A magányos felkészülés híve
A magányos felkészülés híve
A magányos felkészülés híve

Rá jellemző módon, egyedül, távol csapattársaitól és a tengerszinttől, Passo Stelvióban készül az előtte álló szezonra. Az észak-olaszországi település 2760 méteren fekszik, ez Európa legmagasabb, személyautóval megközelíthető pontja, ahol bármely évszakban ideálisak a hóviszonyok. „Nagyszerűek az itteni körülmények, ennél magasabbra már nem lenne értelme menni, mert feljebb már rosszabbak a hóviszonyok” – mondta a sílövőmezőny legjobb futójának tartott Björndalen.

Adódik a kérdés, miért éppen az erőnlétére helyez ekkora hangsúlyt? A válasz egyszerű: „Szeretnék elindulni a szapporói világbajnokságon a tizenöt kilométeres szabad stílusú sífutásban is. Ha jó napot fogok ki, érmes is lehetek.” Nem lesz idegen versenyszám a sífutás a norvégnak, hiszen 2002-ben Salt Lake Cityben négy sílövő olimpiai aranyérme mellett ötödik helyezést is szerzett 30 kilométeres sífutásban. Emellett természetesen a lövészetet sem hanyagolja el, azon kevesek közé tartozik, akik külön lövőedzőt foglalkoztatnak. „A teljesítmény a fontos, nem az eredmény” – elgondolkodtató mottó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik