Rafael Benítez edző játékosai túl puhányak

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.09.11. 03:29
Címkék
Az angol médiát még mindig a szombati liverpooli városi derbi foglalkoztatja, amelyen az Everton csúnyán megverte nagynevű riválisát. David Moyes menedzser együttese 3–0-ra nyert, s ezzel 1909 után először győzött három találat különbséggel vetélytársa ellen.
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik
Leírhatatlan az Everton-játékosok öröme: a társak a városi rivális ellen két gólt szerzô Andy Johnsont (középen) ölelgetik

Ha valaki csak a szombaton, kora délután lejátszott összecsapás statisztikáit böngészi, akkor feltehetően nem érti, hogyan lett a végeredmény 3–0 a hazaiak javára. A hivatalosan 204. liverpooli derbin a Goodison Parkban vendégeskedő Liverpool többet birtokolta a labdát (52 százalék – 48 százalék), többet lőtt kapura (18–6), és tizenegy szögletet végzett el a hazai kettővel szemben. Mégis, a kaput eltaláló lövések száma 4–4 volt, így ebből és a végeredményből következtethető, hogy az Everton 75 százalékos eredményességgel használta ki lehetőségeit, míg a „vörösök” csak két kapufáig jutottak a csapatkapitányuk, Steven Gerrard révén.

„Játékosaim rengeteg hibát követtek el, de még ennél is bosszantóbb, hogy kisasszony módjára fociztak, puhányul – nyilatkozott a meccs után Rafael Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere. – Sajnos már az első percektől alulmaradtak a párharcokban az agresszívabb Everton játékosaival szemben. Körülbelül húsz gólhelyzetünk volt, de egy gólt sem lőttünk, ez mindent elmond a helyzetkihasználásunk hatékonyságáról”. Benítez együttese tizenegy mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségének intett búcsút. A találkozó krónikájához tartozik, hogy ismét megsérült John Arne Riise, a vendégek norvég védője, aki háromhetes kihagyás után tért vissza csereként, ám egy rossz ütemű becsúszás miatt hordágyon távozott. A kitűnő ballábas játékos előreláthatólag két hét pihenőre kényszerül.

A vártnál sokkal nehezebben győzte le a címvédő Chelsea a Charltont a Stamford Bridge-en, ráadásul a mérkőzés végén Frank Lampard még egy büntetőt is elhibázott. Az angol válogatott utóbbi hetekben rengeteget kritizált középpályása a hajrában, 2–1-es Chelsea-vezetésnél elvégzett büntetőjét Scott Carson hárította. Lampard állandó tizenegyesrúgó mind klubcsapatában, mind pedig a válogatottban, amelyben legutóbb a Magyarország elleni meccsen hibázott, amikor Király Gábor védte a lövését. Mindezek ellenére José Mourinho, a „kékek” portugál menedzsere továbbra is bízik a középpályásban. „Frank nálam mindig játszik, midegy, hogy elhibázza-e a tizenegyest, vagy sem. Én úgy gondolom, csak az hibázhat, akinek van elég bátorsága odaállni, és elvégezni a rúgást. Nézzék meg a történelmet: a világ legnagyobb klasszisainak zöme már rontott büntetőt” – vélekedett Mourinho, aki csak az eredménnyel volt elégedett, együttese játékával nem.

Szerinte saját csapatához hasonlóan az Arsenal és a Liverpool is azért szenvedett, mert a keret nagy része a válogatottakkal töltötte az elmúlt napokat.

Megőrizte veretlenségét az Aston Villa gárdája, amely a West Ham United vendégeként 1–1-es döntelent ért el vasárnap. A találkozón bemutatkozott az argentin Carlos Tévez, a londoniak válogatott csatára, aki a brazil Corinthianstól igazolt Angliába. A másik új szerzemény, a honfitárs Javier Mascherano, csak a cserepadon üldögélt, az ő debütálására még várniuk kell a szurkolóknak.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

---- „Az egyik ilyen meglepetés az Everton fölényes győzelme a városi vetélytárs Liverpool ellen. Ritkaság, hogy a derbin ekkora győzelmet arasson valemelyik fél. Arra sem sokan számítottak, hogy három mérkőzés után nyeretlen lesz az Arsenal. A játékkal pedig nincs baj, csak a befejezésekkel. A Bolton és a Chelsea sikere papírforma, viszont a Sheffieldnek még nagyon hiányozhat az a két pont, amelyet nem tudott begyűjteni a Blackburn elleni hazai meccsén. A Portsmouth remek rajtja is meglepetésnek számít, de mostani eredményei ellenére szerintem csak a középmezőnyben végez majd. A Manchester United százszázalékos teljesítménye figyelmeztetés a címvédő Chelsea-nek, az idén biztos, hogy nagyobb lesz a harc az elsőségért.” ---- Szombaton, a West Bromwich Albion által 2–0-ra megnyert Leicester elleni bajnoki mérkőzésen egyetlen percet sem játszott Gera Zoltán, ami cseppet sem megszokott dolog, lévén az angol másodosztályú csapat egyik legjobbja a magyar klasszis. A váratlan mellőzés rögtön beindította a rajongók fantáziáját, s Gera Zoltán honlapján a „Szikár” nevű hozzászóló így vélekedett a szurkolói fórumban: „Érdekes, hogy Robson a tartalék kapust leszámítva csak Zolit nem cserélte be.

Vagy nagyon kíméli, vagy már a jövő csapatát építi. Ez utóbbit látszik megerősíteni a tény, hogy Zoli bevethető posztjait körbeigazolták új szerzeményekkel. Ami tény, válogatott meccsek ide vagy oda, Zoli a második vonalban játszik, és csereként sem jut szóhoz. A télen el innen!”

A Nemzeti Sport információi szerint ugyanakkor korántsem ennyire bonyolult a helyzet, egyszerűen arról van szó, hogy a magyar válogatott futballistával abban állapodott meg Bryan Robson menedzser, hogy a norvégok és a bosnyákok elleni Európa-bajnoki selejtező után szombaton, ha csak lehet, nem játszatja, mert alig három nappal később, kedden megint bajnoki mérkőzést játszik majd a West Brom. A megegyezés informátorunk szerint úgy szólt: ha Zoli nélkül is sikerül a győzelem, akkor nem áll be a technikás magyar. Végül a csapat nélküle is nyert, így Gerát kedden, Prestonban láthatják újra játszani a Championship harmadik helyén álló birminghami klub fanatikusai. Már amenynyiben igaz a pihentetéséről szóló hír. A játékos mindenesetre nem kommentálta a történteket.

Miután Király Gábor és a Crystal Palace 2–1-re kikapott Luton csapatától, Buzsáky Ákos és a Plymouth 1–1-es döntetlent játszott a Queen’s Park Rangers ellen, a Wolwerhampton vasárnap 1–0-ra legyőzte a Leeds csapatát. A hazaiaknál Rósa Dénes még a padon sem kapott helyet, ahogyan a sérüléséből lábadozó Gyepes Gábor sem, akit egyébként volt csapata, a Ferencváros szombati bajnoki mérkőzésén láttunk Budapesten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik