Szertefoszlott magyar álmok

ORLAY ZOLTÁN, SZABÓ PÉTER ÁDÁMORLAY ZOLTÁN, SZABÓ PÉTER ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2006.06.02. 01:13
Címkék
Nem sikerült a bravúr, az egyetlen versenyben maradt magyar kiesett csütörtökön a francia nyílt bajnokságon. Czink Melindának azonban nem kell szégyenkeznie veresége miatt, mert a 10. helyen kiemelt Anasztaszja Miszkina győzte le.
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
A korábbi gyôztes orosz Anasztaszja Miszkina számára nem okozott gondot a gyôzelem
Nagy Kyra, Szávay Ágnes és most Czink Melinda. Az idei Roland Garros női indulói között három magyar hölgy próbálkozott hódítani a francia salakon, de sajnos eddig tartott a tündérmese. Nagy a selejtező első fordulójában, a tavalyi juniorbajnok Szávay az utolsó lépcsőfokon bukott el, Czink Klöselt még kiejtette, a 2004-es párizsi bajnok Miszkinát viszont nem sikerült meglepnie.

„A mérkőzésre visszagondolva elégedett vagyok, mert kikaptam egy jó meccsen, de az legalább bebizonyosodott, hogy játékban nagyon közel állok ezekhez a teniszezőkhöz – mondta a meccse után Czink Melinda. – Az első szettben nagyon izgultam, és emiatt játszottam görcsösen, a másodikban viszont sokszor álltam negyven semmire és negyven tizenötre, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni az utolsó pontot, nem sikerült beütnöm a labdát. Ha ezen tudok javítani egy kicsit, akkor a hasonló mérkőzéseken akár nyerhetek is. Miszkina például nem szervált jól, az én adogatásaim sokkal erőteljesebbek voltak, szerintem még a fogadásaim is jobban sikerültek, de a rutin feléje billentette a mérleg nyelvét.”

Az utolsó néhány játék tényleg nem Czinkről szólt, Miszkina rengeteg hibája ellenére is nyert. Hiába várta a magyar lány az orosz gyenge szerváit az alapvonalon belülről, néha koncentrációs kihagyásai miatt a szervafogadásai nem voltak elég pontosak. Összességében jogosan gratulálhatott ellenfelének, de a lényeg, hogy tanult a meccsből, és a következő találkozáskor már fordulhat a kocka.

„Azért nem tartom tragédiának a kiesést, szemben például a szerdai párosvereségünkkel, amelyet azóta sem tudtam megemészteni, mert itt úgy éreztem, reális esélyem volt a győzelemre” – tette hozzá Czink Melinda. – „Nincsenek messze tőlem a nagymenők, még némi rutin, és felveszem velük a versenyt. A mérkőzés után sem dramatizáltam túl a helyzetet, túl kell lépni a vereségen, mert jönnek az újabb kihívások. Edzek tovább, mert jövő héten kezdődik a birminghami füves bajnokság, amelyen elindulok.”

Miszkina viszont már a párizsi következő körre koncentrálhat, főleg úgy, hogy a Czinkkel lejátszott második fordulós sikere után vegyes párosban szintén pályára lépett, és ott is sikerrel járt. A továbbjutásuk, bár három szettben dőlt el, simának tekinthető. A második játszmában, már az esőszünet után hengerelt az orosz, osztrák duó, mert az első rövidítésbeli elvesztése után két 6:1-gyel zárták a napjukat. Miszkina és Jürgen Melzer egészen könynyedén lépett tovább, és a harmadik fronton, azaz női párosban is áll még a sárga ruhában tündöklő orosz lány. A Roland Garros előtt tisztában lehetett vele, hogy sűrű program vár rá, de azzal azért ő sem számolhatott, hogy a sorsolás szeszélye miatt naponta több fontos mérkőzést is játszania kell – Miszkina azonban kiállja a próbákat. A nagy kérdés még továbbra is érvényes: a győzedelmes hadjárat újabb állomása után meddig hódítanak az orosz tenisz női képviselői?
A nap mérkőzése
Anasztaszja Miszkina (orosz, 10.)–Czink Melinda (magyar)6:2, 6:4
1. adogatások (%-ban)6663
Ászok32
Kettős hibák32
Ki nem kényszerített hibák1930
Az 1. adogatásból megnyert pontok (%-ban)5753
A 2. adogatásból megnyert pontok (%-ban)5237
Az 1. adogatások átlagsebessége (km/óra)152149
A 2. adogatások átlagsebessége (km/óra)120144
Legerősebb adogatás (km/óra)170162
Direkt pontok (adogatásból is)1923
Sikeres brékpontok5/92/12
Pontok/kísérletek a hálónál4/74/9
Megnyert pontok6857
Mérkőzésidő (perc) 64 (27+37)
---- C ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik