A Milan nyerte meg a derbit

g. p., m. t.g. p., m. t.
Vágólapra másolva!
2006.04.15. 02:10
Címkék
Egy félidőnyi ideig sem játszott jól a Milan a lombard derbin, mégis legyűrte az Internazionalét – visszavágva ezzel a decemberi, 3–2-es vereségért, és megerősítve második helyét.
Első benyomásként azt állapíthatta meg a mérkőzést televízión figyelemmel kísérő szurkoló, hogy – állítólagos biztonsági szempontok ide vagy oda – rossz döntés egy ilyen rangadót délután hatkor rendezni. A lemenő nap fényében inkább tűnt kedélyes sörmeccsnek, mint a világ egyik leghíresebb derbijének, és ezen még a 75 ezer néző jelenléte sem változtatott érdemben, szokatlanul visszafogott volt a hangulat.A Milan összeállítása semmiféle meglepetéssel nem szolgált, Roberto Mancini, az Inter vezetőedzője azonban meglehetősen furcsa csapatot küldött pályára. Betette a kezdőbe Szinisa Mihajlovicsot és Cristiano Zanettit, Adrianónak pedig nem adott csatártársat.Ehhez képest sokkal jobban kezdett az Inter, Adrianóhoz már az első percben odapattant a labda egy beadás után, és csak az utolsó pillanatban szabadítottak fel a Milan védői. A következő támadás végén Figo megkerülős csellel lerázta a jó öreg Paolo Maldinit, beadott, ám Alessandro Nesta megint épphogy odaférkőzött Adriano elé.

Egy tétova Kaká-kísérlettől eltekintve folytatódott az Inter-offenzíva, Dejan Sztankovics bombázott fölé húszról, majd Adriano kezdett szédítő szólóba. Három embert kicselezett, a negyediken átesett, a bíró nem fújt. Közben a meghúzódó Mihajlovics helyére Marco Materazzi állt be, de mintha mi sem történt volna, tovább rohamozott az Inter: Luis Figo kellemetlen lövése nyomán a labda kipattant Didáról, Esteban Cambiasso duplázása szintúgy. A vendégek csak a félidő utolsó öt percére fogytak ki a szuflából, bár a Milan-fölény így sem fialt többet Alberto Gilardino néhány látványos földre zuhanásánál.

A szünet után hiába várta az ember az első 45 perc remek iramának a folytatását, de fertályóra elteltével legalább a helyzetek megérkeztek. Kaká keresztátadásából Clarence Seedorf közelről, kapásból továbbította a labdát Júlio César kapujára, a brazil kapus lábbal védett óriásit. A válaszcsapás legalább akkora lehetőséggel kecsegtetett, Dejan Sztankovics éppen Figo fejére ívelt, ő pedig kapu mellé fejelt.

Ismét aktivizálta magát a Milan, Júlio Césarnak most honfitársa, Kaká lövésénél kellett újabb bravúrt bemutatnia, később azonban ő is tehetetlen volt. Seedorf vette észre Kaha Kaladzét a lesre spekuláló Inter-védők között, a grúz bekk mellre vette, majd nagy erővel a hálóba vágta a labdát. Az Inter a hátralévő időben Dida hibáiból próbált megélni, ami kevésnek bizonyult.

SERIE A, a 34. forduló pénteki mérkőzésén
Milan–Internazionale 1–0 (Kaladze 70.)
A többi mérkőzést szombaton játsszák.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik