Bejött a nagy átszervezés

KOVÁCS BALÁZSKOVÁCS BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.01.22. 03:27
Címkék
Az ETO a második, míg a szintén győri, de a másodosztályban szereplő Integrál-DAC együttese az első felkészülési mérkőzését játszotta. Mindkét oldalon akadt egy-egy nevesebb hiányzó, a zöld-fehér gárdából Stark Péter, míg a "vendégektől" Herczeg Miklós nem léphetett pályára sérülés miatt.
A két együttes a hagyományos, 4–4–2-es játékrendszert választotta. Az Integrál-DAC csapata különösen az első félórában játszott szervezetten, azonban még a félidő lefújása előtt Priskin Tamás, majd Regedei Csaba mattolta az FC Sopron egykori kapusát, Horváth Tamást. A szünetben Csank János három alapemberét is lehívta a pályáról, az ETO Vincze Ottó, Hanák Viktor és Jäkl Antal nélkül folytatta a mérkőzést. Az alacsonyabb osztályú együttes továbbra sem játszott alárendelt szerepet, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Csank János többször is átszervezte csapatát, előfordult például, hogy Bank István, a Zalaegerszegre távozó Lendvai Miklós helyére szerződtetett védekező középpályás a jobb oldali védő szerepkörében játszott. A végén Bajzát Péter rövid időn belül két gólt is szerzett, biztossá téve az ETO győzelmét. A mérkőzés után Csank János elmondta: az edzésektől kicsit fáradtan mozgott a társaság, de összességében azt kapta, amit várt. A játékosok jó százalékban használták ki a helyzeteket. A másik oldalon Nagy László a védelem gyenge teljesítményében látta a vereség okát.

GYŐRI ETO - INTEGRÁL-DAC 4–0 (2–0)
Győr, 200 néző. V: Péter G.

GYŐRI ETO: Sztevanovics (Molnár P.) – Zsók, Jäkl (Lajtos), Mátyus, Hanák (Makra) – Regedei, Bank, Vincze O. (Varga Z.), Tóth P. (Varga R.) – Bajzát, Priskin (Granát)

INTEGRÁL-DAC: Horváth T. – Orovecz, Vass Z., Keszei, Kovács L. (Ladiszlaidesz) – Kertész (Máté Sz.), Fajkusz (Gollovitzer), Imrik, Germán (Vados) – Czetti, Oross (Laki)
G: Bajzát (2), Priskin, Regedei

A meccs bemutatkozói
Az ETO új szerzeményei, Bank István és Hanák Viktor ezen a találkozón mutatkoztak be a győri szurkolóknak. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, és tavasszal várhatóan erősségei lesznek a csapatnak.

A meccs ásza
Regedei Csaba gólja és gólpassza mellett hasznos mezőnymunkát is végzett, és az sem véletlen, hogy Jäkl Antal lecserélése után a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

A meccs támadása
A találkozó hajrájában Bank István remek ütemű átadást kapott a jobb oldalon, beadására Bajzát Péter jókor érkezett, és a hálóba fejelte a labdát. Ahogy mondani szokás: ezt az akciót rajzolni lehetett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik