A királynő visszatér

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2006.01.19. 01:46
Címkék
Aki él és mozog a szakmában, vagyis a női párbajtőrvívásban elindul a hét végi budapesti Westend Világkupa-versenyen. A Nemzeti Sportcsarnokban láthatják a sportág hívei többek között az aktuális világbajnok lengyel Danuta Dmowskát, az Európa-bajnok ukrán Jana Semjakinát, no és az olimpiai bajnok Nagy Tímeát. Athén (és Sydney) ötkarikás aranyérmesének harmadik gyermekének megszületése után ez lesz az igazi visszatérése.
– Másfél éves kihagyás, vagyis az athéni olimpia óta nem vívott ilyen rangos versenyen. Milyen állapotban érzi magát?
– Noha novemberben egy párizsi gálaversenyen már vívtam, ez lesz az igazi visszatérésem – mondta Nagy Tímea. – Akkor fizikailag még messze voltam régi önmagamtól, mostanra azonban sokat behoztam a lemaradásból. Nehéz megmondani, hol tartok, én ugyanis nem vagyok edzésmenő, sosem tudtam edzőtáborban vagy edzésen körversenyt nyerni. Nekem versenyhangulat kell ahhoz, hogy kihozzam magamból, ami bennem van. Úgy érzem, jó úton haladok, a hét végi tatai edzőtáborozást is bírtam, pedig nagyon kemény volt. Sőt azt mondhatom, régen éreztem ilyen jól magam Tatán. Jó volt a hangulat, nagyon hasznos volt az együttlét.

– Ezúttal nem lesz kiemelt, már a selejtezőben, péntek kora délután pástra kell lépnie. Izgul?
– Nem izgulok, csak nagyon várom a versenyt. Másképp várom, mint korábban, hiszen hosszú idő után ez lesz a premierem. Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül. Az, hogy nem vagyok kiemelt, természetes, hiszen a kihagyás alatt elveszítettem a Világkupa-pontjaimat. Képzelje, nem is találtam meg a nevemet a világranglistán…

– Akkor itt a remek alkalom, hogy megkezdje a pontok gyűjtögetését.
– Jó lenne, már csak azért is, mert a budapesti Világkupa-versennyel valahogy sosem volt szerencsém. Rengetegszer indultam, de még érmet sem tudtam nyerni, talán csak egyszer verekedtem be magam a nyolc közé.

Gazdára talál a vándordíj
Az előzetes nevezések szerint 28 ország 159 versenyzője indul a pénteken kezdődő viadalon. A mezőny nemcsak hatalmas, hanem rangos is, a szakág meghatározó nemzetei, az oroszok, a franciák, a lengyelek, a kínaiak, és természetesen a magyarok egyaránt pástra lépnek. A szombati döntőnek az érmek mellett külön tétje is van, lezárul a hároméves ciklus, gazdára talál a vándordíj. A pontverseny élén jelenleg Hormay Adrien és a német Imke Duplitzer áll 10-10 ponttal, ám a legjobb 10 pontot kap, így a végső győzelemre még az egypontosoknak is esélyük van – ha az előttük állók hamar kiesnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik